Το pregame του αγώνα ΠΑΟΚ – Ορεστιάδα (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στη Σύρο, ο ΠΑΟΚ για την 20η αγωνιστική, φιλοξενεί την Ορεστιάδα έχοντας ως στόχο να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, μετα και την νέα ήττα του Ολυμπιακό από τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό. Οι εβρίτες χωρίς αγχος θέλουν θετικό αποτέλεσμα, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, για να κλειδώσουν την θέση τους στην 8αδα (18.00, LIVE, ThrakiSportS).

Η Ορεστιάδα βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, όπου και διανυκτέρευσε, χωρίς τον Βαγγέλη Διαμαντίδη που έμεινε στον Έβρο λόγω προσωπικής υπόθεσης. Οι εβρίτες με 21 βαθμούς είναι στην 8η θέση, +3 από τον Άρη που αγωνίζεται λίγο αργότερα στη γειτονική Μίκρα και θέλουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα για να μη μπουν σε περιπέτειες, ειδικά εάν ο Άρης πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον Φοίνικα.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας είπε: «Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή η πλέον φορμαρισμένη ομάδα, με άριστη ψυχολογία από την κατάκτηση του κυπέλλου. Οπως φάνηκε και στον τελικό με τον Ολυμπιακό, έχουν δέσει ιδανικά ο Χιμένες και ο Ρανγκέλ. Ξέρουμε πως θέλει πολύ τους βαθμούς για την πρώτη θέση αλλά κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κι εμείς θέλουμε να κρατηθούμε στην 8αδα κι αν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε και τον Παμβοχαϊκό. Μόνο κέρδος θα έχουμε από αυτόν τον αγώνα καθώς μια καλή εμφάνιση θα μας βοηθήσει για να κάνουμε δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς με ΜΕΝΤ και ΑΕΚ.

Με θέα το κύπελλο και με την υπόσχεση των οπαδών του πως θα έχουν δυναμική παρουσία ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τη νίκη για να συνεχίσει το γιορτινό κλίμα εντός κι εκτός ομάδας. Ο δικέφαλος σε 19 αγώνες έχει 18 νίκες και προηγείται στη βαθμολογία με 50 βαθμούς, έναντι 47 του Ολυμπιακού που έχει και αγώνα περισσότερο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Γιάννης Καλμαζίδης από την εμπειρία του και ως αθλητής είπε στους παίκτες του πως μετά από μεγάλα γεγονότα και μεγάλες επιτυχίες (όπως αυτή του κυπέλλου) οι ομάδες πέφτουν σε παγίδες και αποδιοργανώνονται.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους κυπελλούχους και ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Παντακίδης είπε: «Μετά την κατακτηση του κυπέλλου, τα πανηγύρια και τη μεγάλη χαρά πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο στόχο που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Θέλουμε να δείξουμε σοβαρότητα και να αποδείξουμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα και στη νοοτροπία και στην σκέψη. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ορεστιάδα. Γυρίσαμε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και είμαστε έτοιμοι. Με νίκη θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την πρώτη θέση. Ξέρουμε πως ο κόσμος θα ανταποκριθει στο κάλεσμα μας. Θέλουμε να γιορτάζουμε κάθε μέρα αλλά χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόδοση μας στο γήπεδο».

Διαιτητες θα είναι οι  Βασιλειάδης και Θεμελής.

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων μέχρι και το 2007 οπότε και η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε στην Α2 η ακριτική ομάδα με τον ΠΑΟΚ έδωσαν συνολικά 26 αγώνες και υπάρχει απόλυτη ισοροπία με 13-13 νίκες. Ο ΠΑΟΚ μετά και το 3-0 στον Α΄γύρο έχει σερί νικών 6-0. Η Ορεστιάδα νίκησε για τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ το 2004.