Ανάλυση: Μπορεί να σωθεί ο Πανθρακικός; Οι μάχες για την αποφυγή του υποβιβασμού

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Εξι στροφές έμειναν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και η μάχη στην “ουρά” για τις δυο ακόμα ομάδες που θα ακολουθήσουν τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου στη χαμηλότερη κατηγορία αναμένεται συναρπαστική. Ο Πανθρακικός θεωρητικά έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα, αλλά εφόσον διατηρήσει το αήττητο της έδρας του ή αν πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα διπλό, μετά την επικράτηση στο Ηράκλειο, θα μπορέσει να σώσει την πατρίδα.

Οι πέντε μονομάχοι, εκτός του Πανθρακικού, είναι ο ανεβασμένος Πανιώνιος του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου που ξεκίνησε την σεζόν στον Πανθρακικό και αποτελεί ομάδα που επίσης πάει στις τελευταίες αγωνιστικές “τραίνο” όπως κάθε χρόνο, ο Πλατανιάς του πρώην προπονητή της Ξάνθης Γιώργου Παράσχου και ο Εργοτέλης. Ωστόσο πλέον στο κόλπο υπό προϋποθέσεις μπορεί να μπλέξει και η Βέροια, αν και έχει τρεις σίγουρους πόντους απέναντι στην Νίκη Βόλου.

Ο Λεβαδειακός μπήκε για τα καλά στο ”κόλπο” της σωτηρίας μετά το ”διπλό” στα Περιβόλια και τη νίκη του επί της Καλλονής με 3-0, ενω ο Πανιώνιος συνεχίζει και αυτός με θετικά αποτελέσματα με τον Ουζουνίδη στον πάγκο του. Ο Πανθρακικός μετά τη νίκη χρυσάφι στο Ηράκλειο εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα… πόδια του, συν το γεγονός  ότι η ομάδα της Κομοτηνής έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό, όσο μπορεί να ελπίζει να πάρει κατι από τον αγώνα αυτό.

Το άσχημο για τον Πανθρακικό είναι ότι έχει εκτός να αντιμετωπίσει τους Εργοτέλη και Βέροια που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με αυτόν, ενώ επίσης παίζει με όλες σχεδόν τις πρώτες ομάδες της πεντάδας (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκο, Ολυμπιακό, Ξάνθη στην Κομοτηνή και Αστέρα Τρίπολη στην Αρκαδία). Την ίδια ώρα, κακό είναι και το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του έχουν ευκολότερο “θεωρητικά” πρόγραμμα αφου αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι (πλην Εργοτέλη και Λεβαδειακού) τη Νίκη Βόλου και θα βάλουν σίγουρα τρεις εύκολους βαθμούς στο ταμείο τους.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην επικίνδυνη ζώνη πέριξ της γραμμής του υποβιβασμού και το υπόλοιπο πρόγραμμα των ομάδων (από τις οποίες οι δύο θα υποβιβαστούν):

11η ΒΕΡΟΙΑ (34 βαθμοί): 29η Παναθηναϊκός (εκτός), 30η Πλατανιάς (εκτός), 31η Αστέρας Τρίπολης (εντός), 32η Νίκη Βόλου (εκτός, νίκη με 0-3 άνευ αγώνος), 33η Πανθρακικός (εντός), 34η Παναιτωλικός (εκτός).

12η ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (32 βαθμοί): 29η Νίκη Βόλου (εκτός, νίκη με 0-3 άνευ αγώνος), 30η Παναιτωλικός (εντός), 31η ΟΦΗ (εκτός), 32η Ολυμπιακός (εκτός), 33η Ατρόμητος (εκτός), 34η ΠΑΟΚ (εντός).

13η ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (31 βαθμοί): 27η Ολυμπιακός (εντός), 29η ΠΑΟΚ (εντός), 30η Εργοτέλης (εκτός), 31η Παναθηναϊκός (εντός), 32η Αστέρας (εκτός), 33η Βέροια (εκτός), 34η Ξάνθη (εντός).

14η ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (31 βαθμοί): 29η Παναιτωλικός (εκτός), 30η ΟΦΗ (εντός), 31η Ολυμπιακός (εκτός), 32η Ατρόμητος (εντός), 33η ΠΑΟΚ (εκτός), 34η Εργοτέλης (εκτός).

15η ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (28 βαθμοί): 29η Καλλονή (εντός), 30η Βέροια (εντός), 31η Νίκη Βόλου (εκτός, νίκη με 0-3 άνευ αγώνος), 32η Παναιτωλικός (εντός), 33η ΟΦΗ (εκτός), 34η Ολυμπιακός (εντός).

16η ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (25 βαθμοί): 29η Αστέρας (εκτός), 30η Πανθρακικός (εντός), 31η Ξάνθη (εκτός), 32η Κέρκυρα (εντός), 33η ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), 34η Λεβαδειακός (εντός).