LIVE από την Αθήνα: Η κλήρωση Ζυγού και Προσκυνητών στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Μεταδίδει από την Αθήνα ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, με την συμμετοχή των κυπελλούχων της ΕΠΣ Ξάνθης Ηρακλή Ζυγού και της ΕΠΣ Θράκης Δόξας Προσκυνητών (δεν συμμετέχει ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου καθώς άλλωστε δεν έχει γίνει και ο τελικός). Ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής από την Αθήνα μεταδίδει…

Καλησπέρα! Μαζί θα παρακολουθήσουμε την κλήρωση του φετινού Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Εχουμε φέτος δύο συμμετοχές από την Θράκη, από Ροδόπη και Ξάνθη. Δεν συμμετέχει όμως ο Έβρος. 

Ωρα 12:25  Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΠΟ.

Ωρα 12:28  Δεν αναμένεται προσέλευση εκπροσώπων σωματείων, τουλάχιστον από τα μέρη μας.

Ωρα 12:30 Σύμφωνα με την Επιτροπή Κυπέλλων της ΕΠΟ, οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι 32, ενώ οκτώ τελικοί δεν έχουν γίνει ακόμα.

Ωρα 12:32 Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Ηρακλής Ζυγού, που κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι επι του Ορφέα(Θυμηθείτε ΕΔΩ)

Ωρα 12:35 Πρώτη φορά μετέχει και η Κυπελλούχος της ΕΠΣ Θράκης Δόξα Προσκυνητών, που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό με 2-1 τον ΠΑΟ Κοσμίου (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

Ωρα 12:40 Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου δεν θα μετέχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Ωρα 12:42 Την περσινή χρονιά να θυμίσουμε πως μετά απο πάρα πολλά χρόνια δεν μετείχε ουτε μία εκπρόσωπος της Θράκης, καθώς για οικονομικούς λόγους επέλεξαν να μην συμμετέχουν οι Παύλος Μελάς Κουτσού(Ξάνθη), Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου(Θράκη), και Εθνικός Αλεξανδρούπολης(Έβρος)υ

Ωρα 12:44 Η θράκη έχει μακρά παράδοση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, απο τον πρώτο κιόλας τελικό στην ιστορία του θεσμού το 1971-1972 στον τελικό αγωνίστηκε ο ΑΟ Αλεξανδρούπολης, που ηττήθηκε με 1-0 στο γήπεδο της Λεοφώρου απο τον Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου.

Ωρα 12:46 Δύο φορές ομάδες της Θράκης κατάφεραν να σηκώσουν την κούπα των ερασιτεχνών, αρχικά το 1980 η ΑΕ Διδυμοτείχου, που κέρδισε με 1-0 την Νεάπολη Πειραιά στον τελικό του Καυταντζογλείου, και εν συνεχεία το 1992 στο γήπεδο της Λεφώρου η Ασπίδα Ξάνθης κέρδισε στα πέναλτι με 3-1(0-0 κανονική διάρκεια) την Κέρκυρα κατατώντας έτσι το Κύπελλο για δεύτερη φορά ομάδα της Θράκης.

Ωρα 12:48 Πέρα απο τον ΑΟ Αλεξανδρούπολης ακόμη μια ομάδα της Θράκης αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου χωρίς να καταφέρει να το κερδίσει, ο λόγος για την Δόξα Υφαντών(σημερινή ΑΕ Ποντίων Κομοτηνής) που το 1997 έχασε με 1-0 απο την Ιωανία Χανίων στο γήπεδο της Λεοφώρου.

Ωρα 12:50 Πραγματοποιείτε νωρίτερα η κλήρωση μια και ακολουθεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ. 

Ωρα 12:51  Σε ομίλους χωρισμένες οι ομάδες μμε τις κυπελλούχους Ροδόπης και Ξάνθης να είναι μαζί με Καβάλα και Δράμα

Ωρα 12:53 Θρακιώτικο ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση, στο ξεκίνημά της, με την Δόξα Προσκυνητών να υποδέχεται στης 25 Μαρτίου τον Ηρακλή Ζυγού σε νοκ άουτ αγώνα.

Ωρα 12:55 Το έτερο ζευγάρι της περιφέρειας μας είναι το Άρης Φωτολίβους (Δράμας)- Νέστος Χρυσούπολης (Καβάλας), με το παιχνίδι να γίνεται στην Δράμα.

Ωρα 12:58 Ο νικητής της Θρακιώτικης μάχης στον επόμενο γύορ θα υποδεχτεί σε αγώνα νοκ άουτ τον ικητή του Άρης Φωτολίβους – Νέστος Χρυσούπολης, σε μια αναμέτρηση που θα γίνει την 1η Απριλίου στην έδρα της ομάδας που θα αναδειχθεί από τον αγώνα Προσκυνητών – Ζυγού.

Ωρα 13:01 Ο νικητής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αγωνιστεί με τον νκητή των ζευγαριών ΕΠΣ Τρικάλων – ΕΠΣ Λάρισας, και ΕΠΣ Σερρών – ΕΠΣ Πιερίας που αποτελούν τον 2ο Όμιλο.

Ωρα 13:05 Δεν δήλωσαν συμμετοχή οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ Έβρου, Χαλκιδικής, Μακεδονίας, Κικλίς, Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Θεσσαλίας, Πρέβεζας, Ευρυτανίας, Λακωνίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Αθηνών, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου και Χανίων.

Ωρα 13:10 Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι στις 25/3 ο πρώτος γύρος και 1/4 ο δεύτερος, από τον οποίο θα προκύψει ουσιαστικά ο νικητής των οκτώ ομίλων. Μέχρι τότε τα ματς γίνονται στην έδρα μιας εκ των δύο αντιπάλων, όποιας κληρώθηκε. Οι προημιτελικοί θα γίνουν 22/4 σε ουδέτερες έδρες. Οι ημιτελικοί στις 29 Απρολίου και ο τελικός 9 Μαΐου.

Ωρα 13:15  Κατά συνέπεια την άλλη Τετάρτη πάμε για ματς Δόξας Προσκυνητών – Ηρακλή Νέου Ζυγού. Την ίδια μέρα για τον πρώτο όμιλο παίζουν Αρης Φωτολίβους (Δράμας) – Νέστος Χρυτσούπολης (Καβάλας). Οι νικητές θα παίξουν μεταξύ τους την 1η Απριλίου.

Ωρα 13:19  Στον δεύτερο όμιλο θα παίξουν την πρώτη αγωνιστική ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Τρικάλων (ΑΟ Δήμητρα Απολλων 2005 ή ΑΣ Μετέωρα) με τον ΑΟ Αμπελώνα Λάρισας στο ένα παιχνίδι. Στο δεύτερο ματς ο Απόλλων Παραλιμνίου Σερρών θα φιλοξενήσει την Πίδνα Κίτρους Πιερίας. Οι νικητές μεταξύ τους την 1η Απριλίου και ο νικητής του ομίλου στις 22 Απριλίου με το νικητή του ομίλου Ανατολικής  Μακεδονίας – Θράκης, στην έδρα του νικητή του ομίλου ΑΜ-Θ.

Ωρα 13:24 Ο τρίτος όμιλος έχει τα ματς ανάμεσα στα κυπελλούχα σωματεία των ΕΠΣ Γρεβενών – ΕΠΣ Ηπείρου και ΕΠΣ Φλώρινας – ΕΠΣ Καστοριά. Παίζουν στις 25/3 και οι νικητές μεταξύ τους στον τελικό του τρίτου ομίλου την 1η Απριλίου.

Ωρα 13:37 Ο τέταρτος όμιλος έχει τα ματς ανάμεσα στα κυπελλούχα σωματεία των ΕΠΣ Κέρκυρας – ΕΠΣ Θεσπρωτίας και ΕΠΣ Αρτας – ΕΠΣ Αιτωλακαρνανίας. Παίζουν στις 25/3 και οι νικητές μεταξύ τους στον τελικό του τέταρτου ομίλου την 1η Απριλίου.

Ωρα 13:41 Ο νικητής τέταρτου ομίλου θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος σε ουδέτερη έδρα το νικητή του τρίτου ομίλου στις 22 Απριλίου. 

Ωρα 13:44  Και όπως είπαμε πριν, ο νικητής του πρώτου ομίλου της ΑΜ-Θ θα αντιμετωπίσει την ίδια μέρα το νικητή του δεύτερου ομίλου.

Ωρα 13.46  Και τελικά, οι νικητές όλων αυτών των γρουπ θα αποτελέσουν στις 29 Απριλίου το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης. 

Ωρα 13:50  Οπότε έχετε και πλήρως το πρόγραμμα με τους πιθανούς αντιπάλους των θρακιωτών μέχρι και τον τελικό! Πρώτα παίζουν μεταξύ τους, μετά με το νικητή Δράμας-Καβάλας, μετά με το νικητή του ομίλου Σερρών-Πιερίας-Λάρισας-Τρικάλων και μετά, αν περάσουμε και από αυτήν την φάση, με το νικητή από τους ομίλους της Δυτικής Ελλάδας.

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το live, έτσι κι αλλιώς η κλήρωση έχει ολοκληρωθεί και θα επιχειρήσουμε να αναρτήσουμε όλο το πρόγραμμα σε λίγο…