Video: Ρεσιτάλ Γεωργούτζου για το μαϊμού πέναλτι της Καλαμάτας και τον… Ντέμη

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Το πιο αστείο πέναλτι που δόθηκε ποτέ, ίσως και στην ιστορία του ποδοσφαίρου, στην αναμέτρηση της Καλαμάτας με την Αχαϊκή, λογικά θα το είδατε. Έτσι κι αλλιώς έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Αυτό που δεν ξέρετε είναι την εμπλοκή του ονόματος του Ντέμη Νικολαΐδη κατά την εκτέλεση του πέναλτι από τον Σωτήρη Γεωργούτζο, τον γνωστό καλαματιανό σπίκερ που έχει γίνει πασίγνωστος από τις παθιασμένες μεταδόσεις του μέσα από τους Ράδιο Αρβύλα.

 

Ο Γεωγρούτζος πήρε λοιπόν θέση για το πέναλτι. Δεν περιορίστηκε όμως απλά στο ότι δεν ήταν, αλλά έστρεψε τα βέλη του στον παίκτη της Καλαμάτας που ευστόχησε από την άσπρη βούλα, τονίζοντας ότι έπρεπε να μιμηθεί τον Ντέμη. “Ασφαλώς και δεν θεωρώ ότι ήταν πέναλτι, αλλά θέατρο. Βέβαια, ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει νωρίτερα δύο πέναλτι στην Καλαμάτα, στον Καλαντζή και στον Ηλιόπουλο. Ο Δημητριάδης που εντέλει ευστόχησε, θα έπρεπε να το ρίξει άουτ. Το ζητούσε, άλλωστε και ο κόσμος. Να το έκανε όπως κάποτε το είχε πράξει ο Ντέμης Νικολαΐδης”, σχολίασε ο γνωστός σπίκερ.

Βέβαια, αν θυμόμαστε καλά, ο Ντέμης δεν είχε ρίξει πέναλτι  άουτ (μπορεί να το έκανε βέβαια και αυτό) αλλά ο λόγος που βραβεύθηκε με fair play ακόμα και από την ίδια την ΔΟΕ ήταν επειδή στον τελικό του κυπέλλου του 2000 μεταξύ της ΑΕΚ και του Ιωνικού ο Αλεξανδρουπολίτης επιθετικός σκόραρε με το χέρι, ο  διαιτητής αρχικά το κατακύρωσε, αλλά ο Νικολαΐδης έσπευσε να τον ενημερώσει πως σημείωσε το τέρμα με το χέρι για να ακυρωθεί αφενός, και να φάει… κίτρινη κάρτα αφετέρου.

Ο Γεωργούτζος πάντως, υποστηρίζοντας ότι “συτό ήταν το πιο αστείο πέναλτι που έχει δοθεί ποτέ, βλέπω 25 χρόνια ποδόσφαιρο και αυτό δεν το έχω ξαναζήσει”, μνημόνευσε τον Ντέμη. Και μάλιστα, το έκανε και στην περιγραφή του αγώνα, που είναι γλαφυρή, γεωργουτζική. Δείτε τι αναφέρει ο γνωστός σπορκάστερ για το μαϊμού πέναλτι της Καλαμάτας και τον… Ντέμη.

[iframe width=”604″ height=”355″ src=”https://www.youtube.com/embed/IZ3j6Rvhpuw” frameborder=”0″ allowfullscreen]