LIVE από την Αθήνα: Η κλήρωση της Ξάνθης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Μεταδίδει από την Αθήνα ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με την συμμετοχή και της Skoda Ξάνθη για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε αυτήν την φάση του θεσμού. Ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής βρίσκεται στο Πάρκο Γουδή και μεταδίδει…

Καλησπέρα. Μαθαίνει αντίπαλο η Ξάνθη σήμερα στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μετά από τρεις και φαρμακερές συμμετοχές στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ελπίζει την τέταρτη να καταφέρει να φτάσει σε τελικό, επίτευγμα που εφόσον γίνει θα είναι μοναδικό και αποτελεί αλήθεια ότι είναι ο διακαής πόθος του μεγαλομετόχου της Χρήστου Πανόπουλου.

Ωρα 12:45 Άδεια ακόμα η αίθουσα όπου διεξάγονται και οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή.

Ωρα 12:48 Στην κληρωτίδα ως γνωστόν θα μπουν δυο ομάδες από την Super και δύο από την Football League. Ολυμπιακός, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και Ηρακλής. Καλό θα ήταν η Ξάνθη να αποφύγει τον Ολυμπιακό, αν και όλα εξαρτώνται φυσικά από το τι θα γίνει στο γήπεδο, άλλωστε η Ξάνθη έχει μακρά παράδοση από “ανόητους” αποκλεισμούς στο παρελθόν.

Ωρα 12:50  Ο πιο πρόσφατος από αυτούς ήταν μόλις πέρυσι από τον Ηρακλή, πιθανό αντίπαλό της σήμερα. Και τότε ο Ηρακλής ήταν στην Β’ Εθνική και όλοι πανηγύριζαν, αλλά η φανέλα του αποδείχθηκε βαριά και δυο κακές εμφανίσεις της ομάδας υπό της οδηγίες του Μάουρερ άφησαν την Ξάνθη νωρίς εκτός διοργάνωσης. Με τον Ηρακλή να κερδίζει με 1-0 στην Θεσσαλονίκη, και στον επαναληπτικό η Ξάνθη όχι μόνο δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ αλλά δεν κατάφερε ούτε και να κερδίσει, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο με 2-2.

Ωρα 12:53 Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η ομάδα της Θράκης μετέχει σε ημιτελικό Κυπέλλου, με τελευταία αυτή με τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2006-2007.

Ωρα 12:56 Κόντρα στους “πράσινους” η Ξάνθη κατάφερε να φύγει με ισοπαλία με 0-0 στην Αθήνα όμως ένα μακρινό σουτ του Τζιώλη που κόντραρε στον Κωστούλα έφερε τον αποκλεισμό για τους Ξανθιώτες. Τις άλλες δύο φορές η Ξάνθη έχασε την ευκαιρία να παίξει σε τελικό χάνοντας την πρόκριση απο τους Άρη και ΑΕΚ.

Ωρα 12:58 Ο Πρόεδρος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Κοντοβαζαινίτης είναι οι εκπρόσωποι της ομάδας στην κλήρωση, ο Εβρίτης Γιάννης Δέλκος για τον Ηρακλή, ενώ ο Ολυμπιακός εκπροσωπείται απο τους Σάββα Θεοδωρίδη και τον πρώην πρόεδρο της Λίγκας Τάκη Αγραφιώτη.

Ωρα 13:00 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης εξηγεί αυτή την ώρα για ένα θέμα που έχει προκύψει με της ημερομηνίες των ημιτελικών αλλά και του τελικού, τονίζοντας πως ήδη έχει ενημερωθεί η Super League.

Ωρα13:02 Αίτημα του προέδρου της Ξάνθης Άρη Πιαλόγλου προτού ξεκινήσει η κλήρωση να πραγματοποιηθεί αντιντόπινγκ κοντρόλ σε όλα τα παιχνίδια των ημιτελικών αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, με τον κ. Γαβριηλίδη να δηλώνει πως θα κοινοποιηθεί το πρόγραμμα στον ΕΣΚΑΝ.

Ωρα 13:04 Ξεκίνησε η κλήρωση, με το πρώτο ζευγάρι που βγαίνει να είναι Απόλλων Σμύρνης κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Ριζούπολη.

Ωρα 13:05 Οπότε ο Ηράκλης θα είναι ο αντίπαλος της Ξάνθης στον ημιτελικό. Με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο Καυταντζόγλειο, όπως προέκυψε από την κλήρωση.

Ωρα 13:07 Πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τον τελικό, σε περίπτωση που η Ξάνθη περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό θα είναι τυπικά φιλοξενούμενη, με το νικητή του ζευγαριού Απόλλων – Ολυμπιακός να είναι τυπικά γηπεδούχος.

Ωρα 13:09 Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 8-9 Απριλίου με τους επαναληπτικούς στις 29-30 Απριλίου. Χωρίς ακόμα να γίνει γνωστό ποιό ζευγάρι θα παίξει πότε.

Ωρα 13:12 Αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου που δήλωσε: “Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με βαριά φανέλα και τον σεβόμαστε, μόνο τυπικό είναι που αγωνίζεται στην Football League, εύχομαι να γίνουν δύο ωραία παιχνίδια και να περάσει ο καλύτερος. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε και θα περάσουμε στον τελικό”.

Ωρα 13:15  Στην συνέχεια των δηλώσεων τόνισε ότι ήταν θετικό για την Ξάνθη που απέφυγε τον Ολυμπιακό, καθώς είναι πρωταθλήτρια ομάδα και τέτοιες ομάδες είναι σαφώς πιο δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις και να τις κερδίσεις σε δύο αγώνες παρά σε έναν. 

Ωρα 13:17  Ο κ. Κοντοβαζαινίτης σε πηγαδάκι διευκρίνιζε ότι βάση προκήρυξης μόνο ο κυπελλούχος παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και μάλιστα το καλύτερο δυνατό για το Europa League, ενώ ο φιναλίστ ακόμα και στην περίπτωση που ο κυπελλούχος βγει Τσάμπιονς Λιγκ, δεν κερδίζει τίποτα.

Ωρα 13:20  Ο κομοτηναίος πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης αύριο θα ξανακάνει κλήρωση για το κύπελλο Ερασιτεχνών. Όπως μας είπε θα υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια ενώ δήλωσαν κανονικά Δόξα Προσκηνυτών και Ηρακλής Ζυγού από την Θράκη, μόνο ο Έβρος δεν δήλωσε. Οι ομάδες μας είτε θα κληρωθούν μεταξύ τους είτε θα παίξουν με αντίπαλο από Καβάλα, Δράμα ή Σέρρεόπως όλα δείχνουν, αν και δεν έχουν ακόμα καθοριστεί οι γεωγραφικοί όμιλοι.

Ωρα 13:24  Αισιόδοξος στις πρώτες δηλώσεις του και ο (θρακιώτης στην καταγωγή) εκπρόσωπος του Ηρακλή Γιάννης Δέλκος. Επισήμανε ότι ο Ηρακλής έχει καλή παράδοση με την Ξάνθη, πέρυσι την απέκλεισε για το κύπελλο αν και πάι αγωνιζόταν σε κατώτερη κατηγορία και φέτος την κέρδισε με 2-0 σε φιλικό στην διακοπή πρωταθλημάτων με πλήρεις ομάδες, οπότε ευχήθηκε να συνεχιστεί η παράδοση αυτή. 

Μείνετε συντονισμένοι στο ThrakiSportS σε λίγο περισσότερο ρεπορτάζ απο την Αθήνα αλλά και απο τις αντιδράσεις απο Ξάνθη και Θεσσαλονίκη για την κλήρωση…