Ιστορική πρωτιά για 12χρονο αθλητή του Εθνικού σε σπουδαίο αθηναϊκό Όπεν

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πρώτος στο Πανελλήνιο ανοιχτό αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαιρισης Αθηνά Μαγκουφάνα 2004 αναδείχθηκε ο 12χρονος αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ιωαννης Αρσένιος Παπαδοπουλος στην κατηγορία των παμπαίδων! Είναι διάκριση που αποτελεί ιστορικής σημασίας επίτευγμα για το περιφερειακό πινγκ-πονγκ καθώς πρώτη φορά ένα αγόρι από ακριτική περιοχή αναδεικνύεται νικητής σε ένα Αθηναϊκό OPEN.

Γενικά, στο αναπτυξιακό τουρνουά της Αθηνάς Μαγκουφάνας, που ήταν το 1ο του σωματείου και το 13ο στη φετινή αγωνιστική περίοδο, προέκυψαν τέσσερις νέοι πρωταθλητές στις συνολικά έξι κατηγορίες και ανάμεσά τους ένας αθλητής από την Θράκη!

Ο λόγος για τον Ιωάννη Αρσένιο Παπαδόπουλο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στους παμπαίδες που μαζί με τον Γιάννη Δαμιανή στους παίδες, τη Μαρία Λαδάκη στις κορασίδες και τη Μαίρη Κουκουτού στις παγκορασίδες ανέβηκαν πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο θαυμάσια οργανωμένο event, που έγινε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Πεύκης.

Τα υπόλοιπα δύο χρυσά μετάλλια πήγαν στον έφηβο Νίκο Αντωνιάδη και τη νεάνιδα Γεωργία Χατζηλυγερούδη, οι οποίοι έφτασαν φέτος τις 4 και τις 3 πρωτιές αντίστοιχα.

Στην διοργάνωση πήραν μέρος 199 αγόρια και κορίτσια και η «Αθηνά» φρόντισε να τους δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες. Διοργάνωσε τους αγώνες σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το ΠΕ.Α.Π. (Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός) δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και είχε πολύτιμη στήριξη και από χορηγούς.

Έπειτα από τη «μαραθώνια» πρώτη ημέρα όπου το πρόγραμμα έκλεισε (με δύο διαλείμματα ενδιάμεσα) περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (!!!), την Κυριακή οι αγώνες κράτησαν 9,5 ώρες και ολοκληρώθηκαν στις 18.30 το απόγευμα με τους τελικούς.

Παρά την κούραση από τα πολλά παιχνίδια οι αθλητές και οι αθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό μέχρι το τέλος και χάρισαν στους φίλους του αθλήματος αμφίρροπες και θεαματικές αναμετρήσεις. Οι συμμετοχές ήταν 21 στους νέους, 13 στις νεάνιδες, 61 στους παίδες, 37 στις κορασίδες, 42 στους παμπαίδες όπου πρώτευσε ο Παπαδόπουλος και 25 στις παγκορασίδες

Ο Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος ήταν πριν τους αγώνες το Νο 4 της ηλικιακής κατηγορίας του. Ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη προηγήθηκε με 2-0 σετ του Ιάκωβου Αϊβατίδη (που σημειωτέον αγωνίστηκε για 7η φορά στον τελικό), δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά τελικά δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία στον πρώτο του τελικό στον θεσμό (11-5, 11-4 6-11, 8-11, 11-6).

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά ηλικιακή κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)
2. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)
4. Μάριος Ελέζογλου (Αετοί Πόλης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
3. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)
4. Κυριακή Κουλιούρη (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

ΠΑΙΔΕΣ:
1. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)
2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)
3. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)
4. Ιωάννης Μπόσκοβιτς (Α.Κ. Ζωγράφου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)
2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας)
4. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Μακάμπη)
3. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Φοίνικες Πάτρας)
4. Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Βύρων)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
3. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)
4. Ελπίδα Οικονόμου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)