Έρευνα της εισαγγελίας για τον… “παραγκωνισμό” παίκτη του Πανθρακικού

Σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη προχώρησε η εκπομπή “Δίκη”το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση του Σκάι. Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης κλήθηκε να δώσει ένορκη κατάθεση στον εισαγγελέα για την υπόθεση πιθανής χειραγώγησης του αγώνα του πρώτου γύρου Ολυμπιακού – Πανθρακικού, στον οποίο είχε κάτσει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Κομοτηνής που είχε ηττηθεί με το βαρύ 5-1.

Παρά το βαρύ σκορ, ο Πασχαλάκης κατά γενική ομολογία είχε καλή απόδοση και είχε αποσοβήσει περισσότερα τέρματα. Το γεγονός ότι κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως και όχι ανωμοτί, σημαίνει καταρχήν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν κλήθηκε ως ύποπτος αλλά ως μάρτυρας για την υπόθεση. Αναλυτικά η εκπομπή έβγαλε κάρτες με την φωτογραφία του παίκτη όπου αποκάλυψε:

“Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της εισαγγελίας Αθηνών για τον αγώνα Ολυμπιακού – Πανθρακικού (5-1), ο οποίος κρίθηκε ύποπτος για στοιχηματική χειραγώγηση από την ΟΥΕΦΑ. Κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος παρότι δέχθηκε πέντε γκολ, είχε πολύ καλή απόδοση. Η εισαγγελία ερευνά για ποιο λόγο ο Πασχαλάκης μετά τον αγώνα Ολυμπιακού – Πανθρακικού δεν χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα ματς της ομάδας του”.

Όπως είπε ο Κυριάκος Θωμαΐδης, είναι η πρώτη φορά που καλείται από την εισαγγελία ένας ποδοσφαιριστής που παίζει καλά –  αλλά καλείται από τον εισαγγελέα καθώς η μαρτυρία του κρίνεται προφανώς σημαντική για την υπόθεση που είναι προφανές ότι απασχολεί τις δικαστικές αρχές παρά την πρόσφατη αθώωση του Πανθρακικού από την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Άλλωστε η αθώωση είχε να κάνει, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, με το γεγονός ότι για να κριθεί ένοχη μια ομάδα πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, η έκθεση της ΟΥΕΦΑ μέσω της SportsRadar αλλά και ο αντίστοιχος φάκελος που εστάλη από την Federbet κατονομάζει δύο ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού ως πιθανώς υπεύθυνους για την χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα, άρα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ευθύνη σωματείου. Υπενθυμίζεται ότι η χειραγώγηση δεν είχε να κάνει με το ποιος θα κερδίσει αλλά να είναι η διαφορά πάνω από τρία γκολ, με το σκορ να είναι 3-1 μέχρι και λιγότερο από ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος αλλά τον Πανθρακικό να δέχεται δύο τέρματα στο τέλος.

Ο Πασχαλάκης στο φετινό πρωτάθλημα της Super League χρησιμοποιήθηκε επί Μάντζιου τέσσερις φορές (στους αγώνες με Καλλονή, Νίκη Βόλου, Πανιώνιο και Ολυμπιακό) αλλά έκτοτε, παρά την καλή του απόδοση, δεν συμμετείχε ξανά σε αγώνα πρωταθλήματος. Αντ’ αυτού χρησιμοποιείται ο Γιώργος Αθανασιάδης, που θεωρείται αποκάλυψη και επένδυση της ομάδας του Πανθρακικού, που έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια ενώ σε 4 άλλα έπαιξε και ο Ντάνι Φερνάντες, που βρίσκεται σε αντιδικία πλέον με την ΠΑΕ Πανθρακικός.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα αυτή αποκάλυψη που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, εφόσον βέβαια ευσταθεί, δείχνει ότι η δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνά της αναφορικά με την υπόθεση της πιθανής χειραγώγησης του αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πανθρακικό.

[iframe src=”https://embed.reembed.com/www.contra.gr/058QpQ3L_uqQ3QpvBw1evcP5″ allowfullscreen frameborder=”0″ width=”460″ height=”295″]