ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νίκη ανόδου του Άρη Πετεινού στον Απόλλωνα (+photos)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο Άρης Πετεινού που πέρασε νικηφόρα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Β1 κατηγορίας κερδίζοντας μέσα στην Εκτενεπόλ τον Απόλλων με 1-2 κάνοντας μεγάλο βήμα ανόδου στην Α΄ κατηγορίας, ξεφεύγοντας από την τρίτη θέση τέσσερις βαθμούς.

 Η ομάδα του Ανέστη Νεοφυτίδη μπήκε αποφασισμένη να επιβάλει τον ρυθμό της στο πρώτο μέρος, και κατάφερε μέσα σε ένα τρίλεπτο να πάρει διαφορά δύο τερμάτων πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Πετεινού προηγήθηκε με πλασέ του Τσάνι μέσα από την περιοχή στο 30’, για να έρθει στο 33’ ο Γιώργος Πουτακίδης με ένα φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή να κάνει δύο τα τέρματα του Άρη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν πολύ την απόδοση τους προσπαθώντας να μπουν ξανά στο παιχνίδι και έχασαν φοβερές ευκαιρίες βρίσκοντας απέναντι τους σε εξαιρετική βραδιά τον Γιώργο Αναστασιάδη. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Γιώργος Λιάντας που βρέθηκε τρείς φορές σε θέση βολής  χωρίς να καταφέρει να νικήσει σε καμία από τις τρείς περιπτώσεις τον Αναστασιάδη και να βάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι, ενώ στο 83’ ο Μπαρσεγιαννίδης θα μπορούσε να καθαρίσει την αναμέτρηση με το σουτ του να περνά ελάχιστα άουτ. Η μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 76’ με τον Μαγδαλιανίδη να εκμεταλλεύεται αναμπουμπούλα στην περιοχή του Άρη και με σουτ να κάνει το 1-2 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Με αυτή τη νίκη ο Άρης  κατάφερε οκτώ στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου της Β’, εκμεταλλευόμενος ιδανικά την ήττα της Κεσσάνης και να ξεφύγει τέσσερις πόντους από την τρίτη θέση. Από την άλλη για ακόμη ένα παιχνίδια στην έδρα του ο Απόλλων στάθηκε πολύ ανταγωνιστικός και αν ήταν πιο προσεκτικός στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Γιάννη Γκιαούρη και Γιώργο Πασχαλίδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Μπακάλογλου): Φιλτανίδης, Σελβίδης Μ.(40’ Κρυωνάς), Δημητριάδης(35’ Λιάντας), Κοντόλιας, Σελβίδης Γ., Λαζαρίδης, Κυριαζάτης, Παπουλίδης, Μαρκοσιάν(60’ Πουτακίδης Ι.), Κυρκούσης, Μαγδαλιανίδης

ΆΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Αν. Νεοφυτίδης): Αναστασιάδης, Δασκαλόπουλος, Θωμαΐδης Γ.(65’ Βαρυτιμιάδης), Κασάπογλου, Ελευθεριάδης, Τσάνι(60’ Θωμαΐδης Ι., Καρύδης, Μπαρσεγιαννίδης, Πουτακίδης Γ., Γκαγκαίδης, Οικονόμου