Στην λεωφόρο της… Δόξας! Κούπα για πρώτη φορά στους Προσκυνητές!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της κατέκτησε η Δόξα Προσκυνητών, κερδίζοντας με 2-1 τον ΠΑΟ Κοσμίου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης το βράδυ του Σαββάτου στο Ενωσιακό Γήπεδο “Γιώργος Παπαδριέλλης”, στην περιοχή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής. Έτσι πέτυχε τον πρώτο στόχο, ενώ έχει τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, βάζοντας στόχο και τον τίτλο στα πλέι οφ.

 

Αν και δεν έπιασε την απόδοση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στην αναμέτρηση που έγινε ξανά ανάμεσα στις ίδιες ομάδες για το πρωτάθλημα, η ομάδα της Δόξας Προσκυνητών στέφθηκε κυπελλούχος και πήρε πανάξια το τρόπαιο, αν αναλογιστεί κανείς και την συνολική της πορεία στον θεσμό. Άλλωστε στην τρίτη φάση του είχε αποκλείσει το Κόσμιο, αλλά αυτό στάθηκε τυχερό στην κλήρωση που ακολούθησε και κατάφερε όχι απλά να συνεχίσει αλλά να προκριθεί μέχρι και τον τελικό.

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από βροχή, γεγονός πάντως που δεν απέτρεψε περισσότερους από 300 φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να πάνε στο γήπεδο της ΕΠΣ, αν και την ίδια ώρα αγωνιζόταν στην Αθήνα ο Πανθρακικός και πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να ολοκληρωθεί το παιχνίδι αυτό για να έρθουν έστω στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο. Όλοι πάντως πλήρωσαν την συμβολική είσοδο του εισιτηρίου του ενός μόλις ευρώ, καθώς τα έσοδα πήγαν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στον σύλλογο μέριμνας ατόμων με αναπηρία “Άγιοι Θεόδωροι”.

Η Δόξα Προσκυνητών, τυπικά γηπεδούχος βάσει κλήρωσης, είχε την πρωτοβουλία κινήσεων από την αρχή του αγώνα και σημείωσε αξιόλογες φάσεις με τους Βάσκο και Τσώνη στο πρώτο 10λεπτο. Ο τελευταίος έμελλε να είναι κι αυτός που άνοιξε στο σκορ στο 25′, όταν τον έβγαλε στην αντεπίθεση ο Σταύρου με κάθετη μπαλιά του και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τον Ξίτσα, σημάδεψε δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Η αντίδραση του Κοσμίου ήταν  άμεση, σε μια διπλή-κλασική ευκαιρία στο 29′, σε πρώτο χρόνο με τον Ξενάκη σε κόρνερ να υψώνεται πάνω από όλους αλλά να βλέπει την κεφαλιά του να εξουδετερώνεται αρχικά από τον Παπαδόπουλο κι έπειτα από το αριστερό δοκάρι, ενώ σε δεύτερο χρόνο ούτε ο Δανίδης μπόρεσε να ισοφαρίσει. Μετά ήταν ο Βάσκος με μακρινό σουτ που έφυγε ουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα παίκτες και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι μέσα στην περιοχή.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η Δόξα βγήκε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Τσώνη βρήκε τον Σταύρου στην καρδιά της περιοχής, με τον επιθετικό της Δόξας να πλασάρει εύστοχα για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Το Κόσμιο ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Μάστρου στο 59′ σημάδεψε άουτ, ο Ταβαρίδης στο 64′ σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο και τελικά στο 68′ ο Σάκης Δανίδης σκόραρε από κοντά, δίνοντας νέα πνοή στο παιχνίδι για το τελευταίο του εικοσάλεπτο.

Σε αυτό ο ΠΑΟ Κοσμίου πίεσε για την ισοφάριση ώστε να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά άφηνε και ακάλυπτους χώρους με αποτέλεσμα στο 75′ ο Ζουμπιάδης να σουτάρει λίγο άουτ και στο 79′ ο Τσώνης με κεφαλιά να βλέπει την μπάλα να αποκρούεται από τον Κιτσα. Η διαφορά εμπειρίας έγινε εμφανής και οι παίκτες της Δόξας διαχειρίστηκαν άψογα την πίεση του Κοσμίου και κράτησαν το σκορ.

Ως πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, έλαβε το τρόπαιο από το RodopiSportS (από το οποίο προέρχεται και η φωτογραφία) ο Τσώνη. “Κομβικός ο ρόλος του και στα δύο τέρματα, αλλά η θέση του σε αυτή την κατηγορία δικαιολογείται και επειδή ταλαιπώρησε την άμυνα του Κοσμίου 90 λεπτά και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες”, επισημαίνει η ιστοσελίδα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Τοπούζης που δεν άφησε σε κανένα σημείο το παιχνίδι να του ξεφύγει . Βοηθοί του ήταν οι Δημητριάδης και Μπερμπέρ, επίσης τιμήθηκαν από την ΕΠΣ Θράκης σε ανάμνηση της συμμετοχής τους σε αυτόν τον τελικό. 

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Παπαδόπουλος, Ραμαντάνης (67′ Λιάρος), Ζουμπιάδης, Ζάνταλης, Γεμενετζής, Τρίχας, Ξενάκης, Αλεξάνδρου (79′ Βελεβμασάκης), Σταύρου (87′ Ντάτση), Τσώνης, Βάσκος
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αϊβάζης): Ξιτσας, Ζαχαρόπουλος (84′ Γκόγκος), Μόσχος, Τατάμης, Παναγιώτου (67′ Κυπιτρόγλου), Γιαπρακτσής, Μάστρου, Αθανασίου, Δανίδης, Ταβασίδης, Ξενάκης

 

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ RODOPISPORTS ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ