Europa League: Βήματα πρόκρισης για Τόρο, Λοντίγκιν, Βιντάλ και Βιεϊρίνια

Βήματα προκρίσεων, μεγάλες νίκες με ανατροπές κι εκπλήξεις περιελάμβαναν τα πρώτα ματς της φάσης των «16» του Europa League, με τους θρακιώτες παίκτες να φεύγουν μάλλον ευχαριστημένοι από τις αναμετρήσεις που έδωσαν. 

 

Στο ματς που άνοιξε η αυλαία, η Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν, με τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης βασικό στη σύνθεσή της, πήρε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης, επικρατώντας 2-0 της Τορίνο στη Ρωσία.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η Βόλφσμπουργκ του Αντελίνο Βιεϊρίνια επί της Ίντερ (3-1), την ώρα που η Ντνίπρο που απέκλεισε τον Ολυμπιακό συνέχισε τις εκπλήξεις, αυτή τη φορά απέναντι στον Άγιαξ (1-0).

Στις βραδινές αναμετρήσεις, Φιορεντίνα και Ρόμα ήρθαν ισόπαλες 1-1 με την ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη να παίρνει αποτέλεσμα εκτός έδρας και να έχει προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση.

Επίσης, η Σεβίλλη του πρώην παίκτη του Πανθρακικού Βινταλ πέρασε… αέρας από την έδρα της Βιγιαρεάλ (3-1). Χατ-τρικ σημείωσε ο Ιγκουαΐν στη νίκη της Νάπολι επί της Ντιναμό Μόσχας (3-1).

Σημαντικό το εκτός έδρας γκολ της Μπεστίκτας στο Μπριζ ενώ τέλος η Έβερτον νίκησε στην Αγγλία με 2-1 την Ντιναμό Κιέβου αλλά κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι η ρεβάνς στην Ουκρανία την ερχόμεμη Πέμπτη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Europa League:
Ζενίτ-Τορίνο 2-0
Κλαμπ Μπριζ-Μπεσίκτας 2-1
Ντνίπρο-Άγιαξ 1-0
Βόλφσμπουργκ-Ίντερ 3-1
Έβερτον-Ντιναμό Κιέβου 2-1
Φιορεντίνα-Ρόμα 1-1
Νάπολι-Ντιναμό Μόσχας 3-1
Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 1-3