Κυπελλούχος Ξάνθης ο Ηρακλής Ζυγού! Στα πέναλτι κρίθηκε ο τελικός

Συγκλονιστική αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ζυγού να είναι ο μεγάλος νικητής του 37ου τελικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, νικώντας στα πέναλτι με 4-3 τον πολυνίκη του θεσμού Ορφέα Puma Ξάνθης. Χωρίς γκολ η κανονική διάρκεια, πολλές βραβεύσεις σε ένα παιχνίδια πραγματική γιορτή και διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης.

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε μια σεμνή και όμορφη τελετή κατά την οποία οι δύο φιναλίστ είχαν την ευκαιρία να βραβεύσουν σημαντικές μορφές της ιστορίας τους. Για τον τυπικά γηπεδούχο Ηρακλή Ζυγού βραβεύτηκαν οι Σίμος Καλπάκης, Κώστας Τερζανίδης και Παύλος Σιδηρόπουλος. Ενώ για τον Ορφέα τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύλλογο οι Γεώργιος Χατζημωισιάδης (παράγοντας), Σταύρος Ναθαναηλίδης (παράγοντας), Παύλος Φουρλακίδης, Θανάσης Καριώτης, Στράτος Δημητρόγλου και Χαράλαμπος Ζυγρίδης. Ενώ τιμήθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Ορφέα Μπάμπης Χατζημεστής για την προσφορά του στον σύλλογο από ομάδα παλαιμάχων του Ορφέα.

Στην αναμέτρηση τώρα οι δύο φιναλίστ μπήκαν πολύ προσεκτικές με την ομάδα του Ζυγού να είναι πολύ καλά διαβασμένη, χωρίς να δίνει χώρους στον αντίπαλο, ενώ όποτε της δινόταν η ευκαιρία έβγαινε επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Στο πρώτο μέρος οι καλές στιγμές στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με την κορυφαία να έρχεται στο 20’ για την ομάδα του Ζυγού με την κεφαλιά του Χασιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά ο Κισά Ομέρ.

Στην επανάληψη που πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προβολέων οι φίλαθλοι που γέμισαν το  Skoda Xanthi Arena παρακολούθησαν μια συναρπαστική αναμέτρηση με εκατέρωθεν μεγάλες στιγμές, με το ενδιαφέρον να είναι ζεστό μέχρι και το σφύριγμα της λήξης από τον Βαγγέλη Κιοτζένη που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0. Οι κορυφαίες στιγμές του δεύτερου μέρους η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Γιώργου Κριεζή στο 84’, με την απάντηση του Ορφέα να έρχεται στο 90’ με μεγάλη χαμένη διπλή ευκαιρία, που σταμάτησε ο Ζλατίνης.

Στην παράταση και με δεδομένη την κούραση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που κατέβαλαν μεγάλη υπερπροσπάθεια σε ένα παιχνίδι με πολύ πάθος και δυνατές μονομαχίες, που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στα Πηγάδια και παρακολουθούσαν με αγωνία τον συγκλονιστικό τελικό. Στα 30 λεπτά της παράτασης κορυφαία ευκαιρία είχαμε ξανά για τον Ηρακλή και τον Κριεζή που είδε το σουτ που έπιασε στο 113’ να αποκρούεται από τον Κισά Ομέρ, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ακυρώθηκε ορθά με υπόδειξη για οφσάιντ από τον βοηθό Βασίλα γκολ του Ορφέα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι οπού ο Ηρακλής Ζυγού ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής με τους παίκτες του να ευστοχούν και στα πέντε πέναλτι, ενώ ο Γιώργος Ζλατίνης κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Μουμίνογλου Τουγιάλ, και με τον Άγγελο Χασιώτη να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι όλοι οι παίκτες του Ηρακλή έγιναν ένα και με την είσοδο σύσσωμου του τεχνικού τιμ και της διοίκησης γλέντησαν με την ψυχή τους το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου. Για τον Ορφέα όπως είπαμε αστόχησε ο Μουμίνογλου Τουγιάλ ενώ εύστοχοι ήταν οι Μυγγίδης, Γιάννης Καραγκιόζης, Βασίλης Καραγκιόζης και Ξανθόπουλος. Ενώ για τον Ηρακλή εύστοχοι ήταν οι Κωφίδης, Κριεζής, Ιωσηφίδης, Ευθυμιάδης και ο Άγγελος Χασιώτης που με το εύστοχο πέναλτι χάρισε την κούπα στην ομάδα του. 

Εξαιρετική η διοργάνωση από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ξάνθης, ενώ δείγμα υψηλού επιπέδου έδωσαν οι δύο ομάδες, με τους παίκτες του Ορφέα να χειροκροτούν τους αντιπάλους τους παρά την πίκρα της απώλειας του τίτλου, ενώ και οι παίκτες του Ηρακλή καταχειροκρότησαν τους αντιπάλους τους κατά την διάρκεια των απονομών. Κατά την διάρκεια των απονομών βραβεύτηκαν ως κορυφαίοι του αγώνα για τον Κυπελλούχο Ηρακλή ο Ιωσήφ Τσαντίδη, ενώ για τον Ορφέα κορυφαίος αναδείχτηκε ο Λάζαρος Μαυρόπουλος ενώ το βραβείο fair play πήρε ο ποδοσφαιριστής του Ορφέα Γιάννης Καραγκιόζης. Η στιγμή όμως της βράβευσης ανήκε στον μεγάλο νικητή του 37ου τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης Ηρακλή με τον αρχηγό Κώστα Ευθυμιάδη να παίρνει το Κύπελλο μέσα από τα χέρια του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη και το γλέντι για την ομάδα του Ζυγού να ξεκινά, με πολύ χορό και τραγούδι από  παίκτες, προπονητές, διοίκηση και παιδιά της Ακαδημίας του συλλόγου που γλέντησαν με την ψυχή τους την κατάκτηση της κούπας.

Πολύ καλή η διαιτησία του Βαγγέλη Κιοτζένη και των βοηθών του Χασάν Κουλά και Θανάση Βασίλα, τέταρτος ήταν ο Χριστόδουλος Μπουραζάνης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Γιάννης Δημητριάδης): Ζλατίνης, Τσαντίδης, Γότσης, Τσαβδαρίδης, Ιωσηφίδης, Ευθυμιάδης, Κριεζής, Τσακιράκης(70’ Δέλτσος), Τσακίρογλου Τζέμ(74’ Αρσενίου, 120’ Κοκκαλίδης), Χασιώτης, Κωφίδης.

ΟΡΦΕΑΣ PUMA(Μάκης Μπογιατζίδης): Κισά Ομέρ, Μαυρόπουλος, Χακή Τσαμπάζ(68’ Μυγγίδης), Μαλαδένης, Παπαδιώτης(91’ Μουτούς Τζοσκούν), Κετσιεμενίδης(59’ Χίντ Ιμέρ), Καραγκιόζης Β., Μόσχος, Ξανθόπουλος, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου Τουγιάλ

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορτάζ από την μεγάλη αναμέτρηση

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ThrakiSportS