Κατέβασε τους χρόνους του στην Μασσαλία ο Κατραντζής

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από τη Μασσαλία στην Ελλάδα, έχοντας εξασφαλιστεί η πρώτη πρόκριση για Έλληνα κολυμβητή και η δεύτερη για Έλληνα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Στέφανος Δημητριάδης, στη σημαντικότερη στιγμή της ελληνικής παρουσίας στο γκόλντεν τουρ της γαλλικής πόλης, έπιασε στα 200μ. πεταλούδα το όριο για το μεγάλο ραντεβού του επόμενο καλοκαιριού.

Άλλα όρια δυστυχώς δεν ήρθαν, αν και η Νόρα Δράκου άγγιξε αυτό του Καζάν στα 50μ. ύπτιο και το έχασε μόλις για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου, ενώ κοντά στα όρια για Καζάν και Ρίο στα 50μ. ελεύθερο κινήθηκε για άλλον έναν αγώνα ο Οδυσσέας Μελαδίνης. Ο Ξανθιώτης Χρήστος Κατραντζής πάντως, απαλλαγμένος από αυτό το άγχος, δοκίμασε την τύχη του στα 100 και τα 200 μέτρα ελεύθερο με αξιοπρόσεκτη παρουσία σε τελικούς.

Ο θρακιώτης κολυμβητής με 49.86 στο προκριματικό των 100 μέτρων ελεύθερο είχε τον όγδοο καλύτερο χρόνο και προκρίθηκε για τον τελικό, όπου κατέβασε κι άλλο τον χρόνο του, στο  49.57 καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Πρώτος ήταν ο Μεχντί Μετελά (Γαλλία) με 48.85, δεύτερος ο Γιανίκ Ανιέλ (επίσης από την Γαλλία) με 49.12 και τρίτος ένας Έλληνας, ο Οδυσσέας Μελαδίνης με 49.34 – κάτι που δημιουργεί ωραίο ανταγωνισμό και εντός των συνόρων.’

Το Σάββατο ο Χρήστος Κατραντζής ήταν δέκατος στην κατάταξη (δεύτερος στον μικρό τελικό) στα 100 μέτρα πεταλούδα, με χρόνο 54.21. Νικητής του αγωνίσματος ήταν και πάλι ο Γάλλος Μεχντί Μετελά (Γαλλία) με 52.13 ενώ στην τέταρτη θέση έμεινε ο Στέφανος Δημητριάδης με 53.3, χάνοντας το βάθρο για πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου.

Τέλος, ήδη από την Παρασκευή ο Κατραντζής είχε κατεβάσει κατά δύο σχεδόν δευτερόλεπτα το φετινό ατομικό του ρεκόρ στα 200 μέτρα ελεύθερο, τερματίζοντας σε χρόνο 1:49.95 (από 1:51.28 που είχε κάνει μια εβδομάδα πριν στο Χειμερινό ΟΠΕΝ). Ο Θρακιώτης κολυμβητής θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Καζάν, έχοντας ως μεγάλο στόχο να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στην φωτογραφία τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην γαλλική διοργάνωση (“από τη Μασσαλία με αγάπη”, όπως σημειώνεται στο facebook).