Το σενάριο για Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και η “βόμβα” για την… Εθνική Ελλάδος

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Έχει βουίξει το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. “Δημοσίευμα από την Ρουμανία αναφέρει πως ο ΠΑΟΚ κοιτάει την περίπτωση του προπονητή της Ξάνθης, Ράζβαν Λουτσέσκου. Μάλιστα οι ρουμάνοι τον θεωρούν πρώτο φαβορί για τη θέση του Αναστασιάδη, σε περίπτωση που η διοίκηση του Δικεφάλου αποφασίσει να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους με τον Έλληνα προπονητή”, αναφέρουν η μία μετά την άλλη, οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες της χώρας.

 

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ ενημερώθηκαν για τα σενάρια και τα διέψευσαν κατηγορηματικά, έχει ενδιαφέρον τι αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα που οι πάντες αναπαράγουν. Προέρχεται λοιπόν από την ιστοσελίδα http://www.sport.ro,  γίνεται πράγματι αναφορά στις επιδόσεις τόσο του ρουμάνου τεχνικού στον πάγκο της Ξάνθης όσο και του έλληνα προπονητή σε αυτόν του ΠΑΟΚ, αλλά το σημαντικό είναι ότι για αυτήν την πληροφορία επικαλείται τον… ελληνικό Τύπο. Έτσι, γενικά και αόριστα.

“Presa din Grecia scrie ca Lucescu Jr. e favorit sa-i ia locul lui Angelos Anastasiadis la PAOK”, αναφέρει χαρακτηριστικά, με άλλα λόγια “ο ελληνικός Τύπος γράφει ότι ο Λουτσέσκου Τζούνιορ είναι φαβορί για να πάρει την θέση του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ”.

Κοινώς, δεν στέλνουν οι ρουμάνοι τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, όπως γράφεται στα περισσότερα από τα εν Ελλάδι δημοσιεύματα, αλλά κάποιος έγραψε κάπου κάτι, το πήραν οι Ρουμάνοι και μετά το ξαναπαίρνουν οι Έλληνες από τους Ρουμάνους. Κάπως έτσι λοιπόν δείχνει να έχει η είδηση αναφορικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Αλλά η πραγματική είδηση, που κανένας δεν αναφέρει στην (κακή) αναπαραγωγή του ρουμανικού δημοσιεύματος, βρίσκεται πιο κάτω, εάν και εφόσον φυσικά ευσταθεί. Μια είδηση, για την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα δεν επικαλείται ως πηγή οποιοδήποτε ελληνικό μέσο, όπως έκανε για την περίπτωση να πάει στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Γράφει λοιπόν το sport.ro (σε μετάφραση από το google translate): “Ο Ραζβάν (Λουτσέσκου) ήταν σε συζητήσεις με την Εθνική Ελλάδας, μετά την αποχώρηση του ιταλού Ρανιέρι. τελικά, η ηγεσία της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προσλάβει τον βετεράνο Μαρκαριάν (70), ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος των προκριματικών του  Euro. Ο Λουτσέσκου μπορεί να επιστρέψει στις συζητήσεις για να αναλάβει την Εθνική το 2016”.