Photos: Η παρουσία του Άκη Ζήκου σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Ροδόπης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Στην Θράκη ξαναβρέθηκε μετά από αρκετά χρόνια ο Άκης Ζήκος, που με την ιδιότητά του ως τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΚ μίλησε το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Νομού Ροδόπης.

Την ημερίδα με θέμα “Εκπαίδευση και Ανάπτυξη” διοργάνωσε η ακαδημία του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, που ως γνωστόν συνεργάζεται με το δίκτυο ακαδημιών της ΑΕΚ, με βασικούς ομιλητές πέρα από τον Άκη Ζήκο τους Χαράλαμπο Ζελενίτσα και Χρήστο Σίσκο, διευθυντή και συντονιστή εκπαίδευσης και οργάνωσης του  Δικτύου των συνεργαζόμενων Ακαδημιών της ΑΕΚ, τους οποίους παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων και πρώην ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣ Θράκης Νίκος Ιωσηφίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Ζελενίτσας και Σίσκος προστέθηκαν στην ακαδημίες της ΑΕΚ μόλις των περασμένο Ιανουάριο, με τον πρώτο να έχει μέχρι πέρυσι ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων και να έχει διατελέσει διευθυντής της ακαδημίας ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον δεύτερο να έχει εμπειρία ως προπονητής στην Κ20 της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ο Άκης Ζήκος βρίσκεται στην θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ ήδη από το καλοκαίρι του 2013).

“Ο σκοπός μας δεν είναι να υπάρξει οικονομικό όφελος. Η φιλοσοφία μας είναι να υπάρχει μια σχέση με τα παιδιά των ακαδημιών όπου κανείς δεν θα νιώθει ότι εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον. Για αυτό γνωρίσαμε πρώτα τους ανθρώπους και με γνώμονα τον χαρακτήρα τους, προχωρήσαμε στις όποιες συνεργασίες. Με αυτόν τον τρόπο, με οργάνωση, έχουμε όραμα να αναπτύξουμε τις ακαδημίες. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να κάνουμε όλη υπομονή και η δουλειά θα αποδώσει καρπούς όχι άμεσα αλλά στα επόμενα χρόνια”, επισήμανε αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών ο Άκης Ζήκος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθε ειδικά για την εκδήλωση, θέλοντας να δείξει και με την προσωπική του παρουσία την σημασία που δίνει στην περιοχή για την ανάδειξη των νέων μεγάλων ταλέντων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν παιδιά της ακαδημίας ΑΕΚ/Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων καθώς και οι γονείς τους. Δείτε φωτογραφίες από την εφημερίδα “Περισκόπιο”, που θα έχει εκτενές ρεπορτάζ στο φύλλο της Δευτέρας…