Θρίλερ με την φημολογούμενη αποχώρηση από το πρωτάθλημα της ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–   Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνέχιση της συμμετοχή ή όχι της ιστορικής ΑΕ Κομοτηνής στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή εστάλη ένα έγγραφο στην ΕΠΣ Θράκης με το οποίο γνωστοποιούνταν η αποχώρηση του συλλόγου από το πρωτάθλημα. Ωστόσο το Σάββατο υπήρξαν πληροφορίες ότι η ομάδα δεν αποσύρεται, απλά αλλάζουν πολλά σε όλους τους τομείς της.

Είχε προηγηθεί μια συνέντευξη – ποταμός του Λάζαρου Κουροκεχαγιά, γενικού αρχηγό της ΑΕΚ στο RodopiSports, ο οποίος προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες κατά της διοίκησης του συλλόγου. “Θα το πω κι ας φανεί και κάπως, Αισθανόμαστε ότι πολεμάμε μόνοι μας. Πέρυσι η διοίκηση μας στήριξε πάρα πολύ, φέτος όλο το βάρος έχει πέσει στο μπάσκετ και το βόλεϊ και για εμάς δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό επηρεάζει πάρα πολύ την αγωνιστική κατάσταση και την συμπεριφορά των παικτών, καθώς δεν ξέρουν σχεδόν κανέναν από την διοίκηση και δεν έχει εμφανιστεί σχεδόν ουδείς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουροκεχαγιάς. “Ουσιαστικά είμαστε εγώ και ο προπονητής, η μόνη επαφή που έχω με την διοίκηση είναι με τον ταμία της ομάδας, που δίνει τα χρήματα για τις διαιτησίες. Ουδείς άλλος. Ούτε καν μας τηλεφωνούν να μας ρωτήσουν αν κερδίσαμε ή χάσαμε. Ακόμα και η ενημέρωση από το επίσημο site της ομάδας ήταν ελλιπέστατη. Την ομάδα την αγαπάμε, αλλά θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το τμήμα που έχει μεγάλη ιστορία. Αξίζουμε καλύτερης διαχείρισης”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουροκεχαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Κουροκεχαγιά, που αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε επίσημο πόστο στην ΑΕΚ πουθενά αφού δεν ήταν μέλος στο διοικητικό σχήμα, η αντίδραση της διοίκησης της ΑΕ Κομοτηνής ήταν “όχι μόνο να του επισημάνουν την απομάκρυνση από το πόστο του αλλά συγχρόνως την αποχώρηση του συλλόγου από το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής”. Η σχετική πληροφορία έφτασε σαν βόμβα και μάλιστα λέγεται ότι έγγραφο έφτασε στα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης. Ωστόσο αρκετές ώρες αργότερα επισημάνθηκε από τον ίδιο στο facebook ότι η ομάδα συνεχίζει, αλλά χωρίς αυτόν πλέον να μετέχει σαν γενικός αρχηγός.

“Ειναι το τελεuταιο μυνημα που ανεβαζω σαν Λαζαρος οσων αφορα την Α.Ε.Κομοτηνης. Δεν μπορω να συνεχισω στην ομαδα διοτι προκαλω αναστατωση και επιρρεαζω αρνητικα την ομαδα. Οποτε και αποχωρω ελπιζοντας η ομαδα να βρει την ηρεμια της και να συνεχισει την καλη πορεια της στο πρωταθλημα. Ευχαριστω ολους οσους με στηριξαν ολο αυτον το καιρο που ειμαι στην ομαδα. Πρωτα απο ολα τα “παιδια” μου που ειναι παικταραδες και οποτε θελουν βοηθεια θα ειμαι εκει. Τον Μανωλη Εμμανουηλιδη, Τασο Πετριδη, Βασιλη Στοακη, Ανεστη Κωστογλου και Σοφρονη Παπουη για την ηθικη στηριξη και την αναγνωριση των προσπαθειων μου. Δεν φευγω πικραμενος διοτι εδωσα και την ψυχη μου στην ομαδα και καταφεραμε πολλα. Ευχομαι καλη πορεια για τη συνεχεια σε ολα τα τμηματα που δινουν τον αγωνα τους και πολλες επιτυχιες σε ολους”, σχολίασε ο ίδιος ο Κουροκεχαγιάς.

Πλέον, μένει να διευκρινιστεί αν πράγματι έφτασε έγγραφο παραίτησης από το πρωτάθλημα της ΑΕ Κομοτηνής και από ποιον, γιατί αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε προφανέστατα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει η ιστορική ομάδα στο πρωτάθλημα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν από Δευτέρα, που θα ανοίξουν τα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης. Αν πάντως αποχωρήσει η ΑΕ Κομοτηνής, που στο παρελθόν είχε ξαναβάλει λουκέτο και επανιδρύθηκε πριν 2 χρόνια, θα είναι η πέμπτη ομάδα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης που αποχωρεί από την αρχή της περιόδου.  Την αρχή έκανε η Βιστωνίδα Κοπτερου, που αντί να δηλώσει στην Α1 Ερασιτεχνική, ζήτησε και αγωνίζεται στην Β΄ Ερασιτεχνική, οπότε η Α1 έμεινε με 11 ομάδες, που έγιναν δέκα με την παραίτηση του πρωταθλητή Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου. Ακολούθησαν δυο αποχωρήσεις στην Α2 τον τελευταίο μήνα, αυτή της Ενωσης Αμαξάδων αρχικά και των Τοξοτών Αρίσβης στη συνέχεια, ενώ πλέον η νέα «βόμβα» που έσκασε είναι στην Β΄ Ερασιτεχνική με την  Α.Ε. Κομοτηνής που βρισκόταν στην 6η θέση του πρωταθλήματος.