Ενδιαφέρον ομάδων για τον Γούτα επιβεβαίωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  O Βίτορ Περέιρα βρέθηκε στην Ξάνθη το βράδυ της Πέμπτης για να δει το ματς Κυπέλλου της τοπικής ομάδας με τον ΟΦΗ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τσεκάρει έτσι από κοντά τον Δημήτρη Γούτα που απασχολεί του «ερυθρόλευκους» για τη θέση του στόπερ, όπως έγραψε την Παρασκευή το ThrakiSportS.

 

Μια μέρα μετά, ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε στον αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis και επιβεβαίωσε πως όντως υπάρχει ενδιαφέρον για τον 21χρονο στόπερ, χωρίς όμως να αναφέρει αν πρόκειται για την ομάδα του Πειραιά ή μόνο αυτή. Εμμέσως πλην σαφώς πάντως, διέψευσε ότι ήδη έχει κλείσει στον Πειραιά ο παίκτης, όπως είχε εντόνως φημολογηθεί.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου:

Για το θέμα της βίας: «Και μόνο που φτάνουμε στο σημείο να διακόπτεται το πρωτάθλημα για βία, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια. Ο κ. Πανόπουλος είπε την πάσα αλήθεια. Αν δεν τα βρουν οι παράγοντες και να συμφωνήσουν πώς θα λυθεί, κανένας Υπουργός δεν μπορεί να το λύσει. Πρέπει οι ομάδες να αποφασίσουν τι θέλουν. Τις απόψεις Πανόπουλου τις παίρνει σοβαρά ο κόσμος πάντοτε. Το σημαντικό είναι να συζητηθούν οι προτάσεις της Ξάνθης και να παρθούν οι αποφάσεις».

Για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου: «Θέλουμε να τα καταφέρουμε. Τα παθήματα μας έχουν γίνει παθήματα. Χθες κάναμε ένα ακόμη βήμα και περιμένουμε την κλήρωση. Δε θέλουμε να σκεφτόμαστε από τώρα τελικούς, όπως το παθαίναμε παλιά. Είμαι ευχαριστημένος που είμαστε μέσα στους στόχους μας, χτίζουμε μια ομάδα σιγά – σιγά, αλλά είμαι δυσαρεστημένος από τον κόσμο. Δε μας στηρίζει. Αν δε σηκωθεί από τον καναπέ ο κόσμος της Ξάνθης, δε γίνεται τίποτα. Το θέμα αυτό δεν αφορά την ομάδα, αλλά την πόλη. Πιστεύω πολύ στην ομάδα, αλλά μια ομάδα τη γιγαντώνει ο κόσμος της. Αγαπάει πολύ την ομάδα ο κόσμος. Μας βοήθησε πέρυσι στο μπαράζ και επειδή υπάρχει για αυτό λέω να έρθει στο γήπεδο».

Για το επεισόδιο με τον Αναστόπουλο μετά το ματς, ενόψει και της αναμέτρησης της Κυριακής για το πρωτάθλημα: «Είναι λυπηρό στην κατάσταση που έφτασε ο ΟΦΗ, να φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν νεύρα και εντάσεις όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα».

Για το ποιον θα διάλεγε ως αντίπαλο: «Η σκέψη λέει Απόλλων Σμύρνης και είναι το πιο φυσιολογικό. Θεωρητικά η πιο αδύναμη σε εισαγωγικά είναι ο Απόλλων. Στο Κύπελλο δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν κι αυτό φαίνεται από το ποιες ομάδες είναι στα ημιτελικά».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Γούτα: «Ο Γούτας είναι 21 ετών, είναι στην εθνική ελπίδων, είναι ένας ενδιαφέρων ποδοσφαιριστής για μένα. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες, έχει συμβόλαιο ο ποδοσφαιριστής, αλλά δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με κάποια. Ο κ. Πανόπουλος αυτά τα θέματα τα χειρίζεται καλά και αποκλειστικά. Είναι παιδί των ακαδημιών μας και αυτό είναι θετικό».