ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της Θαλασσιάς με τον Ορφέα, που ελπίζει για πρωτιά

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πολύ σημαντική νίκη για τον Ορφέα Ξάνθης που κέρδισε στο γήπεδο του ΑΟΞ την Αναγέννηση Θαλασσιάς σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με 2-1 και έμεινε ζωντανός στην μάχη για την πρώτη θέση.

Η ομάδα του Ορφέα ήξερε πως με νίκη κόντρα στην Θαλασσιά στο εξ’ αναβολής της Α’ θα κάνει σημαντικό βήμα στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ, με τον Ξανθόπουλο να πιάνει το σουτ τον Περπερή να αποκρούει και τον Μουτούς Τζοσκούν που ακολουθούσε την φάση με προβολή να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ με τον Ορφέα να έχει τον έλεγχο αλλά χωρίς της μεγάλες φάσεις.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ορφέα άγγιξε το 2-0 με την κεφαλιά του Τζοσκούν να καταλήγει μόλις άουτ, με την Θαλασσιά πάντως να είναι ανώτερη στο δεύτερο μέρος και να πιέζει για την ισοφάριση. Κάτι που κατάφερε στο  82’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ έγινε αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων με τον Κελίδη να είναι ο τελικός αποδέκτης και με πλασέ να φέρνει το ματς στα ίσια. Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν κράτησε πολύ μια και στο 86’ ο Ξανθόπουλος μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τους γηπεδούχους να είχαν προειδοποιήσει τους αντιπάλους τους ένα λεπτό νωρίτερα αλλά τον Περπερή να νικά του Μουμίνογλου Τουγιάλ από θέση τετ-α-τετ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ορφέα διατηρείται σε απόσταση ενός πόντου από τον Άρη Αβάτου εφτά στροφές πριν το τέλος, ενώ η ομάδα της Θαλασσιάς έμεινε πολύ πίσω στην διεκδίκηση της πρωτιάς, ενώ και κόντρα στον Ορφέα η Αναγέννηση παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές ελλείψεις. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Απόστολο Χρυσέλη και Σπύρο Σπάρταλη.

ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Κισά Ομέρ, Μαυρόπουλος, Τσαμπάζ Χαλήλ, Παπαδιώτης, Μόσχος, Κετσιεμενίδης, Καραγκιόζης Β., Ξανθόπουλος(85’ Μυγγίδης), Μουτούς Τζοσκούν(65’ Χίντ Ιμέρ), Καραγκιόζης Ι., Μουμίνογλου(88’ Καρά Αλή Ονούρ).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Γ. Αποστολίδης): Περπερής, Τουργαΐδης Κ., Πεντεζίδης, Κοτζακελίνης, Μαντζαρίδης, Στεπανιάν, Τουργαΐδης Στ., Μουκτάρης, Κουτρώτσιος, Καζάκης, Χατζημωυσιάδης(46’ Κελίδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ