Challenge Cup: Νίκες όλων των γηπεδούχων στα προημιτελικά, ήττα για Κουμεντάκη

Μία ημέρα μετά τον αγώνα Μπενφίκα – Εθνικός, διεξήχθησαν και οι άλλοι τρεις προημιτελικοί του Challenge Cup και το χαρακτηριστικό σε όλες τις αναμετρήσεις είναι ότι είχαμε νίκες γηπεδούχων. Ακόμα και στον αγώνα Τσβένα Ζβέζντα με την Ραβένα του Ραφαήλ Κουμεντάκη στο Βελιγράδι είχαμε επικράτηση για τους Σέρβους, αλλά τα δύο σετ και άρα ο πόντος που πήραν οι ιταλοί τους δίνει πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό εφόσον φυσικά κερδίσουν με καθαρό σκορ.

 

Η ομάδα του Βελιγραδίου πήρε με 25-18 το πρώτο σετ, καθώς φαίνεται ότι οι ιταλοί υποτίμησαν την αντίπαλό τους και έχασαν και το δεύτερο με 25-23 με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με τρίποντη ήττα. Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι η Ραβέννα μείωσε σε 2-1 κατακτώντας με 22-25 το τρίτο σετ και ισοφάρισε σε 2-2 παίρνοντας εύκολα με 17-25 το τέταρτο σετ, τσιμπώντας εκτός έδρας πόντο και ισοφαρίζοντας το ματς. Στο συγκλονιστικό ταϊ μπρέικ η Τσβέρνα Ζβέζντα Βελιγραδίου επικράτησε με 17-15 και με 3-2 σετ πήρε τη νίκη που της δίνει θεωρητικά ελαφρύ προβάδισμα – αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να πάρει τρία σετ μέσα στην Ιταλία (είτε να κερδίσει δηλαδή είτε να στείλει το ματς σε χρυσό σετ και να το κατακτήσει). 

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μπενφίκα – Εθνικός Αλεξανδρούπολης όπου σαφές προβάδισμα έχει πάρει η Μπενφίκα μετά το 3-0 της Τρίτης στην Λισαβόνα – αλλά με τον Εθνικό να ελπίζει ότι στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” χάρη και στην βοήθεια του κόσμου του θα ανατρέψει την κατάσταση, θα κερδίσει με 3-0 ή 3-1 και θα στείλει το ματς στο χρυσό σετ.

Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τους νικητές των άλλων δύο προημιτελικών, από τους οποίους και πάλι οι γηπεδούχοι πήραν νίκες και μάλιστα με καθαρό σκορ. Και όταν μιλάμε για γηπεδούχες μιλάμε για δυο τουρκικές ομάδες, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να πάμε σε τουρκικό εμφύλιο. Η Γαλατάσαράι νίκησε στην Κωνσταντινούπολη με το καθαρό 3-1 την Βοϊβοντίνα Νόβισαντ ενώ η Μάλιε Μίλι Πιγιάνγκο της Άγκυρας επικράτησε με 3-0 σετ της Στρόιτελ Μινσκ από την Λευκορωσία. Όλοι οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την άλλη Τετάρτη.