Αναχωρεί για την Μασσαλία ο Χρήστος Κατραντζής, μαζί και ο Καρπουζλής

Την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις του απέναντι σε ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης θα έχει ο ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής και άλλοι έξι Έλληνες κολυμβητές, που αναχωρούν το πρωί της Πέμπτης για τη Μασσαλία.

 

Εκεί θα διεξαχθεί το γκόλντεν τουρ (6-8 Μαρτίου) με τον Κατραντζή να αγωνίζεται το πρωί της Παρασκευής στα 200 μέτρα ελεύθερο, το Σάββατο στα 100 μέτρα πεταλούδα και την Κυριακή στα 100 μέτρα ελεύθερο. Πέρα από τον Κατραντζή, από πλευράς ΚΟΕ στην αποστολή μετέχουν ο ο Γιάννης Καρπουζλής που είχε κάνει μαζί με τον Κατραντζή προετοιμασία στην Ξάνθη το καλοκαίρι πριν το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου καθώς και οι Θεοδώρα Γιαρένη, Νόρα Δράκου, Γιάννης Καρπουζλής, Στέφανος Δημητριάδης και ο προπονητής Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης, ενώ στο μίτινγκ θα πάρουν μέρος και ο Οδυσσέας Μελαδίνης και ο Παναγιώτης Χιώτης που θα συνοδεύονται από τον προπονητή τους, Παναγιώτη Βελέντζα.

Στο συγκεκριμένο μίτινγκ θα πάρουν μέρος κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης, ο συναγωνισμός θα είναι έντονος και αυτό πιθανότατα θα συμπαρασύρει τους Έλληνες κολυμβητές σε καλούς χρόνους και γιατί όχι στην επίτευξη ορίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Βέβαια, από αυτούς που θα πάρουν μέρος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Κατραντζής έχει πιάσει όριο για το Καζάν από το περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο ισχύει με τον Στέφανο Δημητριάδη – ενώ πριν μερικές μέρες το όριο έπιασε και ο Οδυσσέας Μελαδίνης στους χειμερινούς αγώνες ΟΠΕΝ.

Όσο για τις υπόλοιπες συμμετοχές στο συγκεκριμένο γκόλντεν τουρ της Μασσαλίας, από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα ονόματα των Ολυμπιονικών Νέιθαν Έντριαν (ΗΠΑ), Γιανίκ Ανιέλ (Γαλλία), Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) και Ίνγκε Ντέκερ (Ολλανδία), της κορυφαίας κολυμβήτριας στον κόσμο το 2014, Κατίνκα Χόσου (Ουγγαρία), της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Μιρέια Μπελμόντε (Ισπανία) και της ανερχόμενης Ολλανδής Σάρον φαν Ρούβενταλ, που σάρωσε πέρσι σε 50άρα, 25άρα και open water.