Ο Έλληνας Μο Φάρα! Πανελληνιονίκης ο Μαγγίνας και στα 10χλμ Ανωμάλου Δρόμου

Ο συνήθης ύποπτος Δήμος Μαγγίνας κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Μετά από ένα διάλειμμα την περσινή χρονιά που είχε έρθει δεύτερος, φέτος επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στην Πηγή Τρικάλων.

 

Ο αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κέρδισε τον τίτλο στα 10.000 μέτρα των ανδρών, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες τα τελευταία πέντε χρόνια, αφού είχε κερδίσει επίσης το 2010, το 2011 και το 2013. Τερμάτισε σε χρόνο 30’48” και άφησε αρκετά πίσω του τον Χριστόφορο Μερούση του ΦΟ Βροντάδων που τερμάτισε δεύτερος με 31’25” και τον Κώστα Πούλιο του Παναθηναϊκού ΑΟ που συμπλήρωσε το βάθρο σημειώνοντας χρόνο 31’45”.

Στις γυναίκες και τα οκτώ χιλιόμετρα η νίκη πήγε στην Κωνσταντίνα Κεφάλα της ΑΕΚ με 27’59” με την Ουρανία Ρέμπουλη του ΓΣ Νέων Λέρου να ακολουθεί στην δεύτερη θέση και τρίτη την Παναγιώτα Βλαχάκη του ΓΑΣ Ιλισός Αθηνών. Στους έφηβους νικητής ήταν ο Μάρκος Γκούρλιας και στις νεάνιδες η Αναστασία Μαρινάκου.

Η νίκη του Μαγγίνα έρχεται δύο εβδομάδες μετά την επικράτησή του και στα τρία χιλιόεμετρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το κορυφαίο όνομα της χώρας σε αυτές τις αποστάσεις. Κάτι σαν τον Έλληνα… Μο Φάρα δηλαδή, τον οποίο είχε την τιμή να ανταγωνιστεί στο Μπορύνο Τζάουλι πριν δύο χρόνια…