Γ’ Εθνική: Νίκη του Σουφλίου επί του Εθνικού στο εβρίτικο ντέρμπι και… ισοβαθμία

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πήρε ο Έβρος Σουφλίου στο ντέρμπι του Έβρου, επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο “Δημήτρης Μπακιρτζής, με αποτέλεσμα να τον πιάσει στους 26 βαθμούς (αλλά να ευνοείται στην ισοβαθμία λόγω των δύο νικών στα μεταξύ τους παιχνίδια). Μετά το αποτέλεσμα αυτό οι δυο ομάδες έχουν από 26 βαθμούς και βρίσκονται πέντε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αφού το Κοκκινόχωμα ηττήθηκε από τον Καμπανιακό στην Χαλάστρα.

Οι γηπεδούχοι του Νίκου Ουσταμπασίδη, που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Σουφλίου, εναντίον της πρώην ομάδας του, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τέρμα του Αγγελακάκη, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με τον Μεμέτ Εμρέ.

Αν και οι πρώτες ευκαιρίες ήταν για την πλευρά του Σουφλίου, ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Ο Εθνικός κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου και στο 13′ ευτύχισε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με τον Σεργκέι Αγγελακάκη, που πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα του στον πάγκο του Εθνικού μαζί με τους συμπαίκτες του στον Βασίλη Τσιομλεκίδη.

Πριν βγει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν. Με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Μεμέτ Εμρέ νίκησε στο 37′ τον Συτιρούδη και ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε η ανατροπή και πάλι από τον ίδιο παίκτη, μετά από πάσα του Τοπούζη, στο 49′.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε σκληρό, ο Εθνικός προσπάθησε να πιέσει αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για να μπορέσει να ισοφαρίσει. Ετσι ο Νίκος Ουσταμπασίδης ξεκίνησε με το δεξί την παρουσία του στην ομάδα του Έβρου Σουφλίου, ένα μήνα μετά από την αιφνιδιαστική παραίτησή του από τον Εθνικό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκουγκούδης από τις Σέρρες, με βοηθούς τους  Καμπούρη και Κρυωνά από τον ίδιο σύνδεσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εθνικός αγωνίστηκε ως φιλοξενούμενος με την παραδοσιακή μπλε του εμφάνιση ενώ ο Εβρος Σουφλίου φόρεσε τις κόκκινες (που μοιάζει πολύ με αυτές της Ρόμα – φωτογραφία από το thrakiotis.com).

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Ν. Ουσταμπασίδης): Μπινόπουλος, Κίτσος, Παναγιώτου, Γαβανάς, Λίτσιος, Ναθαναηλίδης, Μεμέτ Εμρέ (86’ Αντωνιάδης), Ευφραιμίδης, Μάτεφ (56’ Λαμπερνάκης), Αμέτ Ερκάν,Τοπούζης (65’ Δραγανίδης)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Β. Τσιομλεκίδης): Συριτούδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς (75’ Τσαμουρλίδης), Μπαρμπαγιάννης, Κοσκολός (62’ Θεοδωράκης), Μαμούτ (60’ Σιβούδης), Τορομανίδης, Γκαϊδατζής, Φλώρος, Αγγελακάκης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ