Ποιες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισαν την επιχορήγηση στα Παιδικά Χωριά SOS

Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην καταψήφιση τροποποίησης του προϋπολογισμού του περιφερειακού συμβουλίου, που αφορούσε τη δωρεά 12.000 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης.

«Τα άλλα ιδρύματα που έχουν παιδιά είναι υγιή οικονομικά», είπε ο περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του οργάνου, ζητώντας από το σώμα να υπερψηφίσει τη 2η τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκαν ο Χρήστος Τρέλλης της Λαϊκής Συσπείρωσης ο οποίος υπερψήφισε αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται, αλλά και ο Παύλος Δαμιανίδης ως ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος. Ομοίως υπερψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Μακεδονία Θράκη Ελλάδας μας», όπως και ο επικεφαλής της παράταξη «Γνώση και Συνεργασία» Βασίλης Τραϊφόρος.

Αντίθετα «παρών» ψήφισαν οι παρατάξεις Ελληνική Αυγή, Οικολογία Αλληλεγγύη, Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Συμμαχία προκαλώντας την αντίδραση του περιφερειάρχη. Η άρνηση τους να ψηφίσουν υπέρ της τροποποίησης αφορούσε στην αρχική τους στάση καταψήφισης του προϋπολογισμού της περιφέρειας. Αυτόν τον προϋπολογισμό δεν είχε ψηφίσει μεταξύ των άλλων και ο Χρήστος Τρέλλης της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά επέλεξε πάραυτα να ταχθεί υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης.

«Είναι θέμα επί της τροποποίησης του προϋπολογισμού, επειδή στη συζήτηση της κατάθεσης του προϋπολογισμού της περιφέρειας, απείχαμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την τροποποίηση», ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτη Καραλίδη, με την οποία συμφώνησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις που τήρησαν την ίδια στάση.

«Θέλω ονομαστική ψηφοφορία», ξέσπασε ο Γιώργος Παυλίδης και αναρωτήθηκε για τη στάση των περιφερειακών παρατάξεων, ενώ πρόκειται για ένα τόσο λεπτό και ανθρώπινο θέμα, είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε το παιδικό χωριό SOS. Βεβαίως λυπήθηκα και το είπα δημόσια γιατί η αντιπολίτευση, με εξαίρεση κάποιες παρατάξεις, δεν ψήφισαν την επιχορήγηση αυτή», είπε ο κ. Παυλίδης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η αεροπορική εταιρία Aegean πληροφορηθείσα την κίνηση αυτή της Περιφέρειας δήλωσε ότι «εφόσον εμείς κάνουμε αυτή την ενέργεια, ενισχύουμε δηλαδή τα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης, θα προβεί σε δωρεάν διαφημιστικές καταχωρήσεις της περιφέρειας ΑΜΘ στο περιοδικό Blue που κυκλοφορεί στα αεροπλάνα».

Να σημειωθεί πως ήδη η Καβάλα διαφημίζεται στο συγκεκριμένο περιοδικό, υπό αυτή τη μορφή και θα ακολουθήσουν και άλλες για την περιφέρεια μας. Όσον αφορά στα χρήματα, η τροποποίηση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έτσι θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση.

 

Πηγή:  http://www.radiomax.gr