Χαμηλή πτήση από τον Μπανιώτη στο Μπέρμιγχαμ

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του κομοτηναίου άλτη του ύψους Κώστα Μπανιώτη στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ. Ο θρακιώτης πρωταθλητής πέρασε μόλις τα 2,19 μέτρα και απέτυχε τρεις φορές στα 2,23 με αποτέλεσμα να καταταγεί μόλις έβδομος στον πιο δημοφιλή αγώνα κλειστού στίβου που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αγγλία.

 

Κακή η εμφάνιση και του Αντώνη Μάστορα, που επίσης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και είχε την ίδια επίδοση. Πέρασε μεν τα 2,19μ αλλά απέτυχε στα 2,23 μέτρα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου επανέκτησε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4.80μ. στο Μπέρμιγχαμ. 

Η είδηση της ημέρας ήταν ασφαλώς το νέο πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στο επι κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου. Δυο ημέρες μετά το 4,76μ που πέτυχε στην Στοκχόλμη και αποτέλεσε πανελλήνιο ρεκόρ και μόλις ένα μετά τα 4,77μ που πέρασε σε μίτινγκ κλειστού στίβου στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα η Κατερίνα Στεφανίδη βελτιώνοντας κι άλλο την επίδοση, η Κυριακοπούλου ξαναπήρε την κορυφαία επίδοση με 4,80μ.

Με την επίδοση αυτή η Κυριακοπούλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο μίτινγκ, με δεύτερη την Φαμπιάνα Μούρερ, που μπορεί να είναι η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο με 4.83 μ., όμως, για τέταρτη φορά χάνει από την Ελληνίδα.  Η Κυριακοπούλου έκανε στο Μπέρμιγχαμ τον τελευταίο της αγώνα πριν από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της εκεί που πλέον θα ταξιδέψει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Γιώργος Τσάκωνας στο μήκος, που είχε καλύτερο άλμα στα 7.16μ., επίδοση που του έδωσε την όγδοοη θεση.  Νικητής του αγώνα με 8.17 μ. – κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη – ήταν ο Γκρεγκ Ράδερφοντ, στον πρώτο του αγώνα παρουσία του γιού του. Ο Βρετανός, δήλωσε πως θέλει να κάνει ένα ακόμη μίτινγκ και ξεκαθάρισε πως δεν θα αγωνιστεί στην Πράγα.

Στον προκριματικό των 60μ. εμπ., ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν νικητής στη σειρά του με 7.66, ενώ λίγη ώρα αργότερα τερμάτισε πέμπτος στον τελικό με 7.68.  Νικητής της κούρσας ήταν ο Κέβιν Κράντον (ΗΠΑ) με 7.58. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κέρδισε πάντως τα κολακευτικά λόγια του Κόλιν Τζάκσον, που έκανε το σχόλιο στην μετάδοση και χαρακτήρισε «πολύ καλή», την κούρσα του Δουβαλίδη στον προκριματικό.