Silver Alert για τον… εξαφανισθέντα Ζήση Βρύζα! Φήμες για Κρόιφ για τη θέση του

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Κανένα σημείο ζωής του Ζήση Βρύζα από την ώρα που παραιτήθηκε, αν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα για να μεταπείσει, χωρίς όμως την… παρουσία του. Στην Τούμπα πλέον στέλνουν τον Ζόρντι Κρόιφ δημοσιεύματα στο Ισραήλ για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ.

Από το πρωί της Παρασκευής, όπως γράφει το paok24, ο Ιάκωβος Αγγελίδης ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη σύμφωνα με τις οποίες η παραίτηση του Βρύζα δεν είναι αποδεκτή από τον μεγαλομέτοχο. Με νομικούς όρους βέβαια, μία παραίτηση είναι μονομερής πράξη και δεν χρειάζεται την συγκατάθεση κανενός. Και ο Βρύζας την εξέλαβε με αυτόν τον τρόπο.

Από την ΠΑΕ τηλεφωνούν συνεχώς στελέχη της στον πρώην τεχνικό διευθυντή, ακόμη και η Μαρία Γκοντζάρεβα επιστρατεύτηκε, παρότι δεν είναι Θεσσαλονίκη,  ενώ υπάρχει μία πληροφορία πως όλη αυτή η κινητοποίηση έγινε από τον Σαββίδη για να γίνει κουβέντα μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάτι που ουδέποτε έγινε. Το μόνο που συνέβη ήταν η εμφάνιση του Βρύζα στο πάρκινγκ της Τούμπας για κάποια δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να πάρει κάποια πράγματα από το αυτοκίνητό του και να εξαφανιστεί.

Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να μην επιβεβαιώνουν το θέμα παραίτησης του Βρύζα, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο. Στα γραφεία της Τούμπας, από τα οποία εξακολουθεί να βγαίνει επισήμως η γραμμή “δεν επιβεβαιώνουμε την παραίτηση Βρύζα”, σκέφτονται πως ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας μπορεί να βοηθήσει τον Βρύζα να εκτονώσει την ψυχολογική πίεση που νιώθει και να δει με διαφορετικό μάτι το ενδεχόμενο να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Πάντως δεν φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά, εκτός κι αν ένα τετ α τετ Σαββίδη – Βρύζα όταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έρθει στην Ελλάδα, είτε αυτό το σαββατοκύριακο, είτε το επόμενο αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Η είδηση της παραίτησης όμως του Ζήση Βρύζα, έφτασε φυσικά στο Ισραήλ, με αρκετές ιστοσελίδες να χαρακτηρίζουν τον γιο του Γιόχαν Κρόιφ ως το φαβορί για τη θέση του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικά, η ιστοσελίδα “sport5.co.il” αναφέρει: “Ο ΠΑΟΚ κλείνει τον τεχνικό διευθυντή της Μακάμπι Τελ Αβίβ; Ο Βρύζας υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ από διάφορες θέσεις τον ΠΑΟΚ, όμως μετά την προσθήκη του Αγγελίδη στην διοίκηση οι εξουσίες του μειώθηκαν και στην πραγματικότητα η ομάδα του έδειξε τον δρόμο προς την έξοδο. Όπως γίνεται γνωστό ο νούμερο ένα υποψήφιος για αντικαταστάτης του Βρύζα είναι ο Κρόιφ, λόγω της εξοικείωσης και της σχέσης που έχει με τον Ιάκωβο Αγγελίδη». Από την πλευρά της, η “sports.walla.co.il” τονίζει: “Προσοχή Ζόρντι Κρόιφ… Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραιτήθηκε. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, θέλει να μιμηθεί το μοντέλο της Μακάμπι Τελ Α Αβίβ και να τοποθετήσει μαζί τους Αγγελίδη και Κρόιφ”. Τέλος, η “sport1.maariv.co.il” υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων: “Ο Αγγελίδης ενδιαφέρεται να συνεργαστεί ξανά με τον Κρόιφ και έπεισε τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την ομάδα”.