Άλλη μια αποχώρηση από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Άλλη μια ομάδα αποχώρησε από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης. Ο λόγος για τους Τοξότες Αρίσβης που αγωνιζόντουσαν στην Α2 Κατηγορία, αλλά με έγγραφο που απέστειλαν το πρωί της Παρασκευής στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης δήλωσαν ότι αποχωρούν από το πρωτάθλημα.

 

Ως λόγος για την απόφαση να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα οι Τοξότες Αρίσβης προβάλουν την οικονομική στενότητα, ωστόσο πέρα από το δεδομένο αυτό πρόβλημα που αφορά όλα τα σωματεία, είναι γεγονός ότι υπήρχαν και διοικητικά προβλήματα αφού “μπλέχτηκαν με τα αθλητικά και τα πολιτικά”, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν.

Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου με την Δόξα Γρατινής στην Αρίσβη, για τον οποίο μάλιστα είχε οριστεί τριπλέτα για να την διευθύνει από την Επιτροπή Διαιτησίας. Όπως είναι φυσιολογικό, ο αγώνας κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα με σκορ 0-3 στα χαρτιά, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις υπόλοιπες ομάδες, μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι Τοξότες Αρίσβης βρίσκονταν στην 11η θέση της βαθμολογίας της Α2 Κατηγορίας με μόλις 15 βαθμούς, ουσιαστικά δηλαδή στην προτελευταία θέση. Πιο κάτω βρισκόταν στον βαθμολογικό πίνακα η Ένωση Αμαξάδων, η οποία επίσης πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα. Είναι η τέταρτη ομάδα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης που δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα. 

Έτσι πλέον, τόσο η Α1 όσο και η Α2 Κατηγορία διεξάγονται με μόλις 10 ομάδες η κάθε μία, από 12 που ήταν κανονικά προγραμματισμένο. Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε καν η Βιστωνίδα Κοπτερού στην Α1 Κατηγορία, ενώ στην διάρκειά του πρωταθλήματος αποχώρησε και ο περσινός νταμπλούχος Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου.