Ξέχασε να… κερδίζει εντός η Ξάνθη! Συμπλήρωσε δύο μήνες χωρίς νίκη στα Πηγάδια

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης 

– Δύο μήνες χωρίς εντός έδρας νίκη συμπληρώνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου η  Skoda Ξάνθη, εκεί που μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε δημιουργήσει το «φρούριο» που δεν πέρναγε κανείς, πλέον έχουν φύγει συνολικά εφτά ομάδες με θετικό αποτέλεσμα.

Από… πέρυσι και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου του 2014 και τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού με 4-2 έχει να δει την χαρά της νίκης μέσα στο σπίτι της η ομάδα της Ξάνθης. Μάλιστα μετά την νίκη με τον Παναθηναϊκό οι Θρακιώτες είχαν φτάσει να έχουν σε εφτά παιχνίδια στην έδρα τους έξι νίκες και μία ισοπαλία(0-0 με Κέρκυρα). Από τότε η Ξάνθη δείχνει αδυναμία να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες, με την ισοπαλία να έχει γίνει… συνήθεια στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

Μετά και την Δευτεριάτικη ισοπαλία με τον Πλατανιά η Skoda έφτασε στην έκτη συνεχόμενη αναμέτρηση στο «Skoda Xanthi Arena» μακριά από την νίκη, έχοντας πέντε ισοπαλίες και μία ήττα από τον Ολυμπιακό. Η Ξάνθη πλέον φτάνει να μετρά έξι νίκες, έξι ισοπαλίες και μία ήττα σε σύνολο 13 αναμετρήσεων εντός έδρας.

Από εδώ και πέρα απομένουν τέσσερα παιχνίδια για την Ξάνθη στα Πηγάδια, με τα τρία να είναι με τους διεκδικητές της πέμπτης θέσης (Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητος) και ένα με τον Εργοτέλη. Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την Ξάνθη είναι την Κυριακή 1 Μαρτίου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό (που θα ξανανέβει Θράκη μια εβδομάδα μετά τον ερχομό του στην Κομοτηνή για να παίξει το προσεχές Σάββατο με τον Πανθρακικό).

Αναλυτικά τα εντός έδρας αποτελέσματα της Ξάνθης από τις 18 Δεκεμβρίου και έπειτα:
18 Δεκεμβρίου 2014 Ξάνθη – Παναθηναϊκός 4-2
5 Ιανουαρίου 2015 Ξάνθη – Πανθρακικός  0-0
11 Ιανουαρίου 2015  Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-3
14 Ιανουαρίου 2015 Ξάνθη – Βέροια 2-2
24 Ιανουαρίου 2015 Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
4 Φεβρουαρίου 2015 Ξάνθη – Πανιώνιος 1-1
16 Φεβρουαρίου Ξάνθη – Πλατανιάς 0-0