Κουπί για χρυσό με θρακιώτικο άρωμα στο Παγκόσμιο Κωπηλασία Σάλας της Βοστώνης

Ένα χρυσό μετάλλιο και ένα παγκόσμιο ρεκόρ θα διεκδικήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας σάλας η Σοφία Ασουμανάκη, η οποία προετοιμάζεται αυτές τις μέρες για τον σπουδαίο αυτό αγώνα έχοντας ως προπονήτρια την Εβρίτισσα παλαίμαχη πρωταθλήτρια Χρύσα Μπισκιτζή, μία από τις δύο όλες κι όλες Ελληνίδες που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε αυτήν την διοργάνωση (η άλλη είναι η Χριστίνα Γιαζιτζίδου).

Ο αγώνας θα γίνει την 1η Μαρτίου στην Βοστώνη και η Ασουμανάκη θα αναχωρήσει για το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι στις 26 του μήνα. Η Σοφία Ασουμανάκη, που επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας σάλας, γνωστό και ως crash-Β, βάση του χρόνου της στο εργόμετρο στα 2.000μ., κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί (ηλικίες 13-18 ετών).

Η Ελληνίδα κωπηλάτρια σε προπόνηση με το σωματείο της είχε κάνει χρόνο 6:34.6 με το ρεκόρ να είναι στο 6:33.9 και το κατέχει η Αυστραλή Σάρα Χιούμπαρντ από το 2004. «Περιμένω πολύ καιρό αυτό τον αγώνα. Είναι ένα φανταστικό ταξίδι, δεν έχω πάει ποτέ στις ΗΠΑ και φυσικά είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση», τόνισε η Ασουμανάκη, που δεν βλέπει την ώρα να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Ο αγώνας θα γίνει την 1η Μαρτίου και στόχος της Ελληνίδας κωπηλάτριας είναι το χρυσό αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ. «Ο χρόνος μου είναι πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, επομένως ο στόχος πέρα από το χρυσό μετάλλιο είναι και το να πετύχω ένα νέο ρεκόρ», συνέχισε η κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ.

Στη Βοστόνη θα τη συνοδεύσει ο Ολυμπιονίκης (και σύζυγος της εβρίτισσας προπονήτριάς της Χρύσας Μπισκιτζή) Βασίλης Πολύμερος, καθώς η ίδια η Χρύσα δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Πέρα από την Μπισκιτζή και νυν προπονήτρια της Ασουμανάκη και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου που είναι οι δύο αθλήτριες που έχουν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο παρελθόν κατά την ίδια διοργάνωση, ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε όταν συμμετείχε και ο Βασίλης Πολύμερος αλλά και η Αλεξάνδρα Τσιάβου, ενώ το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Κωπηλασίας Σάλας έχει κατακτήσει ο Κώστας Καριώτης και ήταν χάλκινο.