Περίεργη διάρρηξη στα γραφεία της ΠΑΕ Πανθρακικός! Σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Μια απίστευτη κλοπή σημειώθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Πανθρακικός, στην οδό Ηροδότου 28. Διαρρήκτες εισέβαλαν στον χώρο το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και μεταξύ άλλων, αφαίρεσαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο!!! Το γεγονός καταγγέλθηκε την επομένη στην Αστυνομία, μόλις έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους τι είχε συμβεί, αλλά διέρρευσε μόλις το πρωί της Τρίτης.

Οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν την μέθοδο της διάρρηξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, στο χρηματοκιβώτιο δεν υπήρχε μόνο ένα σεβαστό χρηματικό ποσό (το οποίο έχει καταγγελθεί στην αστυνομία) αλλά και άλλα πολύτιμα έγγραφα, ακόμα και συμβόλαια, που φυλάσσονταν εκεί για λόγους ασφαλείας. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος  θα μπορούσε να εισέλθει ανενόχλητος στα γραφεία και να σηκώσει ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, βάρους εκατοντάδων κιλών.

Το περίεργο είναι ότι η διάρρηξη στα γραφεία της ΠΑΕ Πανθρακικός σημειώθηκε  τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης 12 προς Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, δηλαδή του βράδυ της Τσικνοπέμπτης που πολύς κόσμος βρισκόταν στους δρόμους του κέντρου της Κομοτηνής και… τσίκνιζε. Παρά το γεγονός ότι τις ώρες εκείνες υπήρχε στους δρόμους πλήθος κόσμου, καρναβαλιστών, φοιτητών και άλλων, οι άγνωστοι κατάφεραν να μπουν στα γραφεία σαν κύριοι και να φύγουν από αυτά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι δράστες, πέρα από το χρηματοκιβώτιο, πήραν από τα γραφεία της ΠΑΕ Πανθρακικός και οτιδήποτε άλλο τους έμοιαζε πολύτιμο. Όχι κύπελλα και πίνακες, αλλά φέρονται να απουσιάζουν ακόμα και φιάλες ποτών, μέχρι και… στυλό. Στην Αστυνομία έγινε καταγγελία την επομένη μέρα και η Ασφάλεια κλήθηκε να πάρει αποτυπώματα από τον χώρο, ελπίζοντας ότι με αυτά θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Ωστόσο θεωρείται απίθανο να μην φορούσαν γάντια, με αποτέλεσμα να μην έχουν αφήσει ίχνη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες μίλησαν στην εφημερίδα “Χρόνος” που ασχολείται με την πτυχή της υπόθεσης από την πλευρά του αστυνομικού ρεπορτάζ, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα, τα οποία πριν έναν μήνα είχαν ξηλώσει χρηματοκιβώτιο βάρους 300 κιλών από γνωστό επιχειρηματία της Κομοτηνής και κατάφεραν να το φυγαδεύσουν από το πίσω μέρος οικοδομής χωρίς και τότε να αφήσουν ίχνη και χωρίς και πάλι να μπορέσει να τους αντιληφθεί κανείς!

Τα γραφεία της ΠΑΕ Πανθρακικός, όπου σημειώθηκε η διάρρηξη, βρίσκονται στον δεύτερο όροφο του Β’ Κτηρίου της Οδού Ηροδότου 28, στο κέντρο ουσιαστικά της πόλης της Κομοτηνής…