ΕΠΣ Θράκης: Με γκολ στις καθυστερήσεις κρίθηκε ο αγώνας Σώστης – Προσκυνητές

Ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι παρακολούθησαν οι 50 περίπου φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στο γήπεδο του Σώστη. Η τοπική Δόξα υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 την πρωτοπόρο Δόξα Προσκυνητών με αμφότερες τις δύο ομάδες να επιθυμούσαν τη νίκη, την οποία κατέκτησαν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι που διατήρησαν τη διαφορά στους πέντε πόντους από τη φορμαρισμένη Φιλία, αν και η πολύ καλή Δόξα Σώστη άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.

Όπως γράφει το rodopisports, στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την ανούσια κατοχή της μπάλας, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιολόγησαν την πρωτη θέση τους στο πρωτάθλημα παίζοντας στην κόντρα, έχοντας ως κυριότερο μέλημα να μην δεχτούν κάποιο τέρμα. Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στην Δόξα Σώστη, όταν στο 20′ η κεφαλιά του Φλέγγα δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και απείλησαν αρχικά με ένα σουτ του Ραμαντάνη στο 50′. Στο 60′ Γιανναμίδης, Σταύρου και Τσώνης συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να κάνει μία σέντρα-σουτ που πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 63′ απάντησαν οι Προσκυνητές, όταν ο Τρίχας επιχείρησε να “κρεμάσει” τον γκολκίπερ του Σώστη με τον τελευταίο να διώχνει εντυπωσιακά σε πλάγιο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν όμως το σουτ του Βάσκου στο 68′ έφυγε άουτ και ένα αντίστοιχο του Ραμαντάνη στο 71′ μπλόκαρε ο Δημόπουλος.

Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 73′ με το σουτ του Φλέγγα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 77′ οι Προσκυνητές ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιανναμίδη από τον τερματοφύλακα, με τον ρέφερι Κουμπαράκη να συνεχίζει τον αγώνα, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Βάσκου μπλόκαρε ο Δημόπουλος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα κρίθηκε η νίκη για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, όταν στο 93′ σε σέντρα του Γεμενετζή στο Βάσκο, ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 0-1.

ΔΟΞΑ ΣΩΣΤΗ: Δημόπουλος, Καρπούζης, Τέφος, Τρέσαλος, Κυπαρισσούδης, Τσορπίδης, Ζέρβας (Χασάν Βολκάν), Φλέγγας (Βαγενάς), Καραμπάτσιος (Ανδρίκου), Καλοδημίδης, Σερίφης.
ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Παπαδόπουλος, Ραμαντάνης, Πάλλας (Βελημβασάκης), Βλαχάκης, Γεμενετζής, Τρίχας, Ξενάκης, Γιανναμίδης, Σταύρου, Τσώνης (Αλεξάνδρου), Βάσκος