Γ’ Εθνική: Πικρή ήττα με ανατροπή για τον Έβρο Σουφλίου από την Αρναία στην Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Δεν αποδείχθηκε γούρικη η πρώτη παρουσία του Έβρου Σουφλίου στο Εθνικό Στάδιο Ορεστιάδας, όπου το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Αρναίας για την 18η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής (δεδομένου του προβλήματος που υπάρχει με τις πλημμύρες στο γήπεδο “Δημήτρης Μπακιρτζής”).

 

Η ομάδα του Γιώργου Αραμπατζή αν και πέρασε μπροστά στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα με ένα τυχερό τέρμα, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι αφού ο Απόλλων ήταν αυτός που   είχε το περισσότερο πάθος αλλά και την τύχη να γυρίσει γρήγορα, ήδη από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, το παιχνίδι υπέρ του και να κρατήσει στο δεύτερο ημίχρονο το αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Χαλκιδικής πήρε λοιπόν ένα σπουδαίο διπλό που το χρειαζόταν  στην προσπάθεια του να παραμείνει στην κατηγορία! Από την άλλη, απογοήτευση προκάλεσε στις τάξεις της ομάδας αλλά και τον οπαδών του Έβρου Σουφλίου το αναπάντεχο αποτέλεσμα, με την ομάδα να στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της στον αγώνα που θα γίνει την Τετάρτη και πάλι στο Εθνικό Στάδιο Ορεστιάδας κόντρα στην Δόξα Δράμας.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5′ ο Εμρέ κάνοντας σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να αλλάζει πορεία από τον Μενιαγκαγκλι, ο οποίος στην προσπάθεια του να την απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ενώ όμως το ματς ξεκίνησε με τις ιδανικότερες των προϋποθέσεων για τον Έβρο, δεν συνεχίστηκε έτσι.

Στο 20′ η Αρναία ισοφάρισε, όταν είχαμε το μπάσιμο από αριστερά του Σαλέπη στην περιοχή του Έβρου, ο οποίος έσπασε την μπάλα στον Μπουλγουρίδη στο πρώτο δοκάρι και αυτός έφερε με συρτό πλασέ το ματς στα ίσια. Τρία λεπτά μετά, στο 23΄και μετά από λάθος στην άμυνα του Έβρου, η μπάλα πήγε στον Μπίζοφ ο οποίος από δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε διαγώνιο δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βογιατζή που δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης, για να διαμορφωθεί το 1-2.

Βέβαια, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν στο 15΄είχε διαμορφωθεί το 2-0, όταν με ωραία προσωπική ενέργεια του Ερκάν η μπάλα πήγε στον Σκερλετίδη, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ. Δέκα λεπτά μετά, λοιπόν, το 1-0 είχε γίνει 1-2 και ως το τέλος του ημιχρόνου το ματς κύλησε χωρίς ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να μην παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του Έβρου Σουφλίου μπήκε λίγο καλύτερα κυνηγώντας την νίκη αλλά αυτό αντί να της δώσει τις ευκαιρίες που έψαχνε, έδωσε τελικά νεύρα στο παιχνίδι με τις μονομαχίες να γίνονται δυνατές και ενίοτε πολύ σκληρές. Μάλιστα, σημειώθηκαν και κάποιες  συμπλοκές μεταξύ τον παικτών με τους ψυχραιμότερους όμως να ηρεμούν τα πνεύματα γρήγορα.

 

Στο 61΄απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δραγανίδη έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καραβελίδη, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση χάθηκε στο 70΄με τον Μάτεφ να κάνει την σέντρα και τον Δραγανίδη να πιάνει δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι περίπου στο ύψος της μικρής περιοχής του Απόλλωνα Αρναίας, αλλά ο Καραβελίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στις καθυστερήσεις με την απευθείας κόκκινη στον Παναγιώτου, που είχε μπει στην θέση του Μπάμνιου, για εκτός φάσης αψιμαχία. Ετσι ο Έβρος ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες τον αγώνα, τον οποίο διηύθυνε ο Παρχαρίδης με βοηθούς τους Ζιγκερίδη και Καμπερίδη. 

ΈΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΊΟΥ (Αραμπατζής Γ.): Βογιατζής , Λαμπερνάκης , Μπάμνιος (74 Παναγιώτου), Λίτσιος , Τσαπάνης , Ναθαναηλίδης (71΄Φέτσης) , Εμρέ , Γαβανάς , Ερκάν , Σκερλετίδης (55΄Αραγανίδης) , Ματεφ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ  (Τζιφόπουλος Ι.): Καραβελίδης , Μπιμπισίδης , Μενιαγκαγκλι , Ντίνσεφ , Τζιοτζιός , Κεφαλάς , Μπουλγκουρίδης , Σαλέπης , Καρκατζάνης (71΄Μετσι) , Μπίσοφ ( 86΄Παπουτσής) , Ιορδανίδης (91΄Σπανός)