Αποσύρεται από το πρωτάθλημα η Ένωση Αμαξάδων μετά τα επεισόδια

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Σαν «κεραυνός» εν αιθρία έπεσε η απόφαση του προέδρου της Ένωσης Αμαξάδων Οκτάϊ Γιουλουζ να αποσύρει από το πρωτάθληματης ΕΠΣ Θράκης, μετά τα τελευταία λυπηρά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας με το άγριο ξύλο και τα σοβαρά επεισόδια σε βάρος της φιλοξενούμενης Δόξας Γρατινής.

«Βαρέθηκα, είχαμε εσωτερικό “πόλεμο»”στην ομάδα μας, δεν θέλω να σας πω περισσότερα» είπε ο πρόεδρος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Περισκόπιο” και συνέχισε: «Ειδοποίησα και εγγράφως την Ε.Π.Σ. Θράκης ότι η ομάδα αποσύρεται από το πρωτάθλημα, ας ασχοληθούν εάν θέλουν κάποιοι άλλοι πιο έξυπνοι από εμένα…».

Ουσιαστικά η αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Ένωσης Αμαξάδων είχε διαφανεί από το περασμένο Σάββατο, όταν στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Σαπών για την Α2 Κατηγορία, η ομάδα με απόφαση της διοίκησης δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, κίνηση που εκ των υστέρων αποδεικνύει τις προθέσεις που υπήρχαν τότε από τους ανθρώπους του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη μπροστά στα συνεχόμενα παρόμοια ζητήματα που δημιουργούνται σχεδόν κάθε χρόνο στο γήπεδο των Αμαξάδων, αφού και πέρυσι είχαν προκληθεί θλιβερά επεισόδια και είχε τιμωρηθεί βαριά η ομάδα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης. Φέτος είχαμε αυτά με την Δόξα Γρατινής (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ)

Oι Αμαξάδες είναι το τελευταίο χωριό του νομού Ροδόπης, 30 χιλιόμετρα δυτικά από την Κομοτηνή (στα σύνορα με το νομό Ξάνθης). Για να μπορέσει να πάει και να αγωνιστεί εκεί (και το ανάποδο) μια ομάδα από τα ανατολικά θέλει 120 χιλιόμετρα πάνε – έλα μόνο για την μετακίνηση. Πρόβλημα που πρωτίστως αντιμετώπιζε η ίδια η ομάδα των Αμαξάδων.

Δυστυχώς οι Αμαξάδες δεν είναι η μόνη απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα από τον συγκεκριμένο Δήμο (παλιά ήταν κοινότητα αλλά έχει ενσωματωθεί με τον “Καλλικράτη” στο Δήμο Ιάσμου). Υπενθυμίζεται ότι για οικονομικούς λόγους αποσύρθηκε από την Α1 Κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής Μέγας Αλέξανδρος.

Επίσης, υπό απόσυρση φαίνεται να βρίσκεται η ομάδα του Κομψάτου Πολυάνθου, επίσης για οικονομικούς λόγους, όπως είχε αναφέρει προ ημερών το ThrakiSportS. Άσχημα φαινόμενα αυτά, μια και φεύγουν ομάδες ελλείψει χρημάτων, τις οποίες κάποιοι φέρονται να παρακαλούσαν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να συμμετάσχουν στην κλήρωση. 

Θυμίζουμε τη περσινή χρονιά στην ΕΠΣ Θράκης συμμετείχαν 45 ομάδες, και φέτος 38 ομάδες. Του χρόνου;