Απαλλάχτηκε ο Πανθρακικός μαζί με άλλες τρεις ΠΑΕ από τα ύποπτα παιχνίδια

Ο Πανθρακικός απαλλάχθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, από τα “στημένα” παιχνίδια που κατηγορήθηκε μαζί με άλλες τρεις ΠΑΕ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα μετά την έκθεση της UEFA. Μαζί του απαλλάχθησαν και οι ΠΑΕ Βέροια, Κέρκυρα και Εργοτέλης.

Θυμίζουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας υπέβαλλε δίωξη μετά την έκθεση της UEFA (και της εταιρείας sportradar) για συμμετοχή των προαναφερόμενων ομάδων σε πιθανώς χειραγωγημένα παιχνίδια. Τα ματς αυτά ήταν Ολυμπιακός Βέροια 3-0, ΠΑΟΚ – Βέροια 4-1, Εργοτέλης – Ολυμπιακός 2-3, Κέρκυρα – Ολυμπιακός 0-4 και Ολυμπιακός – Πανθρακικός 5-1.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας μεταξύ άλλων ανέφερε στο σκεπτικό της ότι:
Οι διώξεις είναι νομικά αβάσιμες από της στιγμή που δεν υπάρχουν διώξεις και κατά τριών παικτών από κάθε ομάδα (που διώκεται) όπως ζητά ο Πειθαρχικός Κώδικας.

Σε άλλο κομμάτι η Επιτροπή κάνει λόγο για «αφόρητα γενικόλογες αόριστες και ανεπίδεκτες πειθαρχικής εκτιμήσεως αναφορές σε πτωχές αποδόσεις παικτών ή σε πτωχή αμυντική απόδοση» (όπως αναφέρεται στις εκθέσεις της UEFA).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της απαλλαγής από τη δίωξη:

Α) ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ : «Βάσει των αναφερομένων στην από 10/2/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 12-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Β) ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 4/2/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 12-2-2015 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Γ) ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Δ) ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.