Η απάντηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για το κατέβασμα της φανέλας του Σαμαρά

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την δικαστική κόντρα που έχει ξεσπάσει με την σύζυγο του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά, ο περισσότερος από τον κόσμο που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης έστρεφε το βλέμμα ψηλά και παρατηρούσε την απουσία της φανέλας του Νίκου Σαμαρά. 

Μιας φανέλας που ανέβηκε στο κλειστό τέτοια εποχή δύο χρόνια πριν, στον απόηχο της μεγάλης απώλειας του “Σαμ”, κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό που είχε αναβληθεί ακριβώς εξαιτίας της ξαφνικής απώλειας του “αετού του Έβρου”. Τότε λοιπόν ανέβηκε ψηλά στο κλειστό η μπλε φανέλα με το Νο9 του Νίκου Σαμαρά, αλλά έμελλε να μην μείνει  εκεί εσαεί. Κατέβηκε το περασμένο καλοκαίρι, έτερον εκάτερον αν ελάχιστοι το είχαν παρατηρήσει όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε (καθώς όσο πομποδώς είχε ανέβει, τόσο αθόρυβα και εν κρυπτώ κατέβηκε).

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, κυρίως μετά από το σχετικό ερώτημα της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης στο επίσημο μπλογκ της, το οποίο τέθηκε στο πλαίσιο της αναπαραγωγής των αθηναϊκών δημοσιευμάτων για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΤΑΑ Εθνικός και την οικογένεια Σαμαρά. Απάντηση επίσημη από το ΤΑΑ Εθνικός δεν υπήρξε, όπως και δεν υπάρχει γενικότερα για αυτό το θέμα που έχει κυριαρχήσει στην βολεϊκή επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. “Ουδέν σχόλιο” είναι η επίσημη θέση των αρμοδίων ανθρώπων της ομάδας.

Ωστόσο απάντηση στο ζήτημα της υποστολής της φανέλας του Σαμαρά από την οροφή του “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” έχει υπάρξει από τον επίσημο Εθνικό μέσω… facebook σε ανύποπτο χρόνο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS, το ερώτημα είχε τεθεί πολύ πριν το αναδείξει η Λέσχη Πετοσφαίρισης, από φίλο της ομάδας, περίπου τρεις εβδομάδες πριν, την παραμονή του επαναληπτικού αγώνα με την Φάτρα Ζλιν για το Challenge Cup. Τότε ανέβασε στο facebook το ΤΑΑ Εθνικός την… “έγερση” της σημαίας της Τσεχίας και ήρθε αμέσως το ερώτημα από φίλο της ομάδας, που αναρωτήθηκε: “Απορια : Καλές οι ευρωπαϊκές σημαίες που ανεβαζουμε ….. την φανέλα του Σαμαρά γιατί την κατεβασαμε ;;;”.

Η τότε απάντηση του ΤΑΑ Εθνικός ήρθε ελάχιστα λεπτά μετά έχει ως εξής (και υπόκειται φυσικά στην κρίση του κάθε αναγνώστη): “Η φωτογραφία του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά, όπως και το όνομά του, πλέον υπάρχουν στο νέο κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας, από όπου καταγόταν ο “ΑΕΤΟΣ”…. Πιστεύουμε ότι μόνο η Ορεστιάδα έχει τον αποκλειστικό λόγο αναφοράς. Εμείς ως Εθνικός, είχαμε μέχρι πέρυσι τη φανέλα του στην οροφή, γιατί ήμασταν η μοναδική ομάδα η οποία εκπροσωπούσε τον Έβρο στη Volleyleague και θέλαμε να βλέπει τη φανέλα όλη η Ελλάδα μέσω των απευθείας μεταδόσεων της Nova! Από τη στιγμή που φέτος υπάρχει στη Volleyleague και η Ορεστιάδα, αυτή έχει την αποκλειστικότητα και τα πρωτεία αναφοράς του Νίκου!”.