Γιατί κατέβηκε η φανέλα του Νίκου Σαμαρά από το κλειστό της Αλεξανδρούπολης;

Πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή, στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης (που λίγους μήνες μετά θα έπαιρνε το όνομα “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”) σηκωνόταν η μπλε φανέλα του με το νούμερο 9, που άνηκε στο Νίκο Σαμαρά.

Ήταν λίγο πριν την έναρξη της εξ αναβολής αναμέτρησης του Εθνικού με τον Παναθηναϊκό, μιας αναμέτρησης που αναβλήθηκε ακριβώς εξαιτίας του απροσδόκητου θανάτου του Νίκου Σαμαρά. “Μια φανέλα μεγάλων διαστάσεων με το αγαπημένο του νούμερο το 9 και το όνομά του, στα χρώματα του Εθνικού με το σήμα του αλλά και την ελληνική σημαία αναρτήθηκε ψηλά στη μια πλευρά του γηπέδου. Και θα παραμείνει εκεί, ως ένδειξη μνήμης και σεβασμού στον μεγάλο Νίκο Σαμαρά”, ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής. “Η άξια –συγχαρητηρίων- κίνηση αυτή, ήταν σκέψη της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός την οποία και είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Γιάννης Τζίμας στη Nova”, προσέθεταν.

Την φανέλα αυτή θυμήθηκε η Έλενα Δούκα – Σαμαρά αλλά και ο ΠΑΣΑΠ, στα όσα την τελευταία εβδομάδα διαδραματίστηκαν με την (δικαστική πλέον) διένεξη του Εθνικού με την οικογένεια του αείμνηστου άσου αναφορικά με τα χρωστούμενα της ομάδας στον παίκτη από την εποχή που αγωνιζόταν με την φανέλα της ομάδας της Αλεξανδρούπολγς, τονίζοντας ότι πέρα από εκδηλώσεις τιμής οι σύλλογοι οφείλουν να δείχνουν και εμπράκτως αυτόν τον σεβασμό τους στη μνήμη του μεγάλου νεκρού, αν μη τι άλλον εξοφλώντας αυτά τα παλιά (δεδουλευμένα) χρέη προς τους νόμιμους κληρονόμους του, δηλαδή την σύζυγό του Έλενα και φυσικά τον μικρό και μονάκριβό του γιο, τον Στράτο.

Πέρασαν δυο χρόνια από εκείνη την ημέρα που ανέβηκε στα ψηλά του κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης η φανέλα του Νίκου Σαμαρά. Κάποια στιγμή μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, αλλά παρέμεινε ψηλά. Όποιος ωστόσο πάει πλέον στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος, προς έκπληξή του διαπιστώνει ότι η φανέλα του δεν υπάρχει πια εκεί, ψηλά. Έχει κατεβεί. Και έχει κατεβεί όχι χθες ή προχθές, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες (την ώρα που σταθερά παραμένουν σε κάθε παιχνίδι οποιασδήποτε ομάδας και όχι μόνο του Εθνικού ή του βόλεϊ, η ελληνική σημαία και η σημαία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας CEV). Άγνωστο πότε ακριβώς, αφού τίποτα δεν ανακοινώθηκε, αλλά ουδείς είναι αλήθεια είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το γεγονός το προηγούμενο διάστημα.

Υπό το βάρος όμως των τελευταίων αποκαλύψεων και της δικαστικής διένεξης που έχει προκύψει ανάμεσα στον Εθνικό και την οικογένεια του “Αετού του Έβρου”, η κίνηση να κατέβει η φανέλα με το νούμερο 9 του Νίκου Σαμαρά αφήνει πολλά ερωτηματικά. Και το πρώτο από αυτά έσπευσε να το θέσει η ίδια η Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης, που σταθερά στην ιστοσελίδα της έχει την φωτογραφία του “Σαμ” και υποστηρίζει “Θα σε θυμόμαστε πάντα”. Η Λέσχη λοιπόν, άνοιξε τα μάτια όλων μας και έθεσε (με κεφαλαία γράμματα) το ερώτημα, που φυσικά μόνο ρητορικό δεν πρέπει να μείνει και οφείλει να λάβει απάντηση: 

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ”Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ”;