Την έκλεισαν σε μαντρί στην Κομοτηνή και έδωσαν παράνομα το παιδί της παράνομα για υιοθεσία

Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν ξένη, παράνομη, χωρίς χαρτιά και απειλώντας την με το επιχείρημα της απέλασης, την έκλεισαν σε ένα μαντρί, απέσπασαν βίαια το παιδί που γέννησε και το έδωσαν προς υιοθεσία αποκομίζοντας παράνομα κέρδος. Μία απίστευτη ιστορία με θύμα ένα παιδί μερικών ημερών και μία γυναίκα από τα Σκόπια ήρθε στο φως με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης.

 

Σύζυγοι και γονείς τεσσάρων παιδιών, οι Χούλια Ταϊρόγλου και Αχμέτ Ογλού Σεϊφέτ από την Κομοτηνή, ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης και κατηγορούμενοι για μεσολάβηση σε υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού, για διατάραξη της οικογενειακής τάξης από κοινού και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης από κοινού. Οι δύο δράστες έστησαν μία ολόκληρη πλεκτάνη εξαπατώντας γιατρούς και ληξίαρχο, συντάσσοντας έγγραφα, ενώ εμφανίστηκαν ακόμα και σε δικαστήριο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την υιοθεσία και να αποκομίσουν 5.000 ευρώ από άτεκνο ζευγάρι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. 

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, όπου εκδικάστηκε χθες Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015, η υπόθεση, που έλαβε το δρόμο της δικαιοσύνης από το 2008, δεν εμφανίστηκε κανένας από τους κατηγορούμενους, που σημειωτέον δεν κρατούνται, ούτε η γυναίκα – θύμα της υπόθεσης, παρά μόνο μία μαία – εργαζόμενη στη Μαιευτική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ένας νεαρός άνδρας, που δεν έκανε καν στον κόπο να έχει μαζί του μία αστυνομική ταυτότητα, εμφανίστηκε ενώπιων δικαστών και ενόρκων, για να υποστηρίξει ότι η κατηγορούμενη Χούλια Ταϊρόγλου ήθελε να είναι παρούσα στη δίκη, αλλά δεν κατάφερε καθώς βρίσκεται στην Αθήνα και το ένα παιδί της νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, γι’ αυτό και διατυπώθηκε το αίτημα της αναβολής. Κανένα έγγραφο όμως δεν προσκομίστηκε στο δικαστήριο, ώστε να πιστοποιήσει την αλήθεια των όσων έλεγε, ενώ ο νεαρός δε μπόρεσε να απαντήσει με πειστικότητα σε καμία από τις ερωτήσεις που διατυπώθηκαν εκ μέρους των δικαστών, ώστε να αιτιολογηθεί επαρκώς το αίτημα της αναβολής. Οι δικαστές αποφάσισαν η δίκη να γίνει σαν οι κατηγορούμενοι να είναι παρόντες.

Η μοναδική μάρτυρας, μία μαία, που ήταν παρούσα χθες στη δίκη, ελάχιστα μπορούσε να εισφέρει στην υπόθεση, αφού γνώριζε μόνο ότι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας είχαν επισκεφτεί τη Μαιευτική Κλινική Κομοτηνής ζητώντας στοιχεία για έναν συγκεκριμένο τοκετό, που είχε λάβει χώρα εκεί. Προκειμένου οι ένορκοι να λάβουν γνώση των στοιχείων της υπόθεσης, αναγνώστηκαν καταθέσεις μαρτύρων, η μήνυση της γυναίκας από τα Σκόπια, αλλά και οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων από την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. Λεϊλά Αχμέτοβα του Ραχμάν είναι η γυναίκα από τα Σκόπια που έπεσε θύμα των δύο από την Κομοτηνή και αρχικά κατηγορήθηκε και αυτή για τη συμμετοχή στην παράνομη υιοθεσία, αλλά τελικά στο Εφετείο η υπόθεση έφτασε με δύο κατηγορούμενους τους, Χούλια Ταιρόγλου και Αχμέτ Ογλού Σεϊφέτ, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η γυναίκα από τα Σκόπια.

Η αλλοδαπή νεαρή γυναίκα είχε περάσει τα σύνορα της χώρας μας παράνομα το 2007, οπότε βρέθηκε στην Κομοτηνή να εργάζεται σε μπαρ. Όταν από το μπαρ της είχαν ζητηθεί τα χαρτιά της εκείνη το καθυστερούσε συνεχώς προβάλλοντας δικαιολογίες. Τότε γνώρισε τον Αχμέτ Ογλού Σεϊφέτ, με τον οποίον σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ανάγνωση των εγγράφων, σύναψε πρόσκαιρη ερωτική σχέση. Όταν συνέβη αυτό στις αρχές του 2008 η γυναίκα από τα Σκόπια ήταν ήδη έγκυος δύο μηνών και όχι από Αχμέτ Ογλού Σεϊφέτ, όπως απέδειξε η εξέτασε DNA, αλλά από κάποιον άλλο. Ο Αχμέτ Ογλού Σεϊφέτ όταν έμαθε ότι η γυναίκα ήταν έγκυος της πρότεινε να την φιλοξενήσει στο σπίτι του για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός και να βοηθάει την σύζυγό του στην ανατροφή των τεσσάρων παιδιών τους.

Θα την βοηθούσαν με την γέννα, όπως της είχαν υποσχεθεί. Τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου γέννησε. Ως πατέρας εμφανίστηκε ο Αχμέτ Ογλού Σεϊφέτ και στο όνομα της μητέρας ψευδώς δήλωσε το όνομα της νόμιμης συζύγου του Χούλια Ταιρόγλου. Με γονείς τους δύο κατηγορούμενους δηλώθηκε στο ληξιαρχείο το βρέφος, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία της παράνομης υιοθεσίας του. Βρέθηκε ένα άτεκνο ζευγάρι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει το βρέφος.  Δε γνώριζε όμως ότι η φυσική μητέρα του παιδιού κρατούνταν παράνομα σε μαντρί της Κομοτηνής και οι δύο κατηγορούμενοι της είχαν πάρει παράνομο το βρέφος. Ακόμα και σε δικαστήριο εμφανίστηκαν οι δύο δράστες για να πιστοποιήσουν τη νομιμότητα της υιοθεσίας και δηλώσουν ότι σαν γονείς συναινούν στην υιοθεσία. Όμως η γυναίκα από τα Σκόπια πρόλαβε και αντέδρασε, κατέθεσε μήνυση κατά του ανδρόγυνου, οπότε η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη. 

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για μεσολάβηση σε υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού, για διατάραξη της οικογενειακής τάξης από κοινού και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 10 μηνών εξαγοράσιμη, όπως και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Πάντως το παιδί εντοπίστηκε και επεστράφη στη φυσική του μητέρα, η τύχη της οποίας αγνοείται, αφού δεν εμφανίστηκε στη χθεσινή δίκη.

Πηγή: http://www.xronos.gr