«Παρέλαση» στον εισαγγελέα παραμονές των αρχαιρεσιών στην ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Καθημερινά πλέον είναι τα… πάρε δώσε με την εισαγγελία των πρωταγωνιστών στις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης (5/2) στην ΕΠΣ Ξάνθης, αφού έχουμε σε σχεδόν καθημερινή βάση κατηγορίες και αλληλλομηνύσεις. Μετά την μήνυση που κατέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Πανίδης κατά του γραμματέα της Ένωσης Γιάννη Τσιπίδη, είχαμε μήνυση του κ. Τσιπίδη και του εκπροσώπου της ομάδας του Ορφανού Ερντογάν Μουσταφάογλου κατά δημοσιεύματος εφημερίδας, αλλά και εξώδικα από τρία μέλη της ομάδας Πανίδη κατά του νυν προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Σάββα Υφαντίδη και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Φώτη Τσατραλη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη εβδομάδα, όπως είναι γνωστό, η εφημερίδα “Μαχητής” κατήγγειλε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ότι υπήρξε πλαστογραφία στις εκλογές στα βιβλία του ανενεργού σωματείου του Ορφανού ώστε άλλος να ψηφίσει στις εκλογές και όχι εκείνος που επιθυμούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, εξαπολύοντας ευθείες βολές στον γραμματέα της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννη Τσιπίδη ότι έχει τα βιβλία και δεν τα παραδίδει. Όπως είχε σημειώσει από τότε το ThrakiSportS, η πλευρά Τσιπίδη και Ερντογάν είχε εκφράσει πρόθεση να κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ψευδές και συκοφαντικό, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο καθώς ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο σωματείο δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Τελικά, πέντε μέρες μετά από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, κατατέθηκε μήνυση κατά της συγκεκριμένης  εφημερίδας, και παντός άλλου υπευθύνου για το μπαράζ δημοσιευμάτων.

Δεδομένου ότι η μήνυση αφορά δημοσίευματα που δεν δημοσιεύθηκαν μόνο στην εφημερίδα αλλά και στην ηλεκτρονική της μορφή, χωρίς να έχει κατέβει από αυτήν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, γίνεται αντιληπτό ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας κινδυνεύουν ακόμα και με κίνηση αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος τους. Στο κείμενο της μήνυσης που κατατέθηκε στον εισαγγελέα, υποστηρίζεται ότι  “δεν έχουν ουδεμία δόση αλήθειας, είναι συκοφαντικά, δυσφημιστικά και προσβλητικά της τιμής και της υπόληψής μας” μια σειρά από δημοσιεύματα που αφορούσαν (σύμφωνα με το δικόγραφο) “δήθεν πλαστογραφία εκ μέρους μας, των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “Ορφανό”, προκειμένου στις επικείμενες εκλογές την Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης να εκπροσωπήσει το ανωτέρω σωματείο και να ψηφίσει ο δεύτερος από εμάς και ότι ο πρώτος από εμάς παρέλαβε και επεδείκνυε στα σωματεία έγγραφο από την ΕΠΟ που τον εξουσιοδοτεί να πάρει τα βιβλία από τους συλλόγους!!!”.

Στο κείμενό τους, που υπογράφουν οι κ.κ. Γιάννης Τσιπίδης και Ερντογάν Μουσταφάογλου, αναφέρεται μια σειρά από “πραγματικά περιστατικά” και ακολούθως καταλήγει: “Δεν υπάρχει δηλαδή, καταχωρημένο πρακτικό στο βιβλίο του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο να ορίζεται ο δεύτερος από εμάς να ψηφίσει στις εκλογές τις ΕΠΣ Ξάνθης στις 5 Φεβρουαρίου 2015, όπως αναληθώς αναγράφεται στο ανωτέρω δημοσίευμα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρακτικό ορισμού του δεύτερου από εμάς για να ψηφίσει στις εκλογές, πώς είναι δυνατόν να πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές τους και πώς να ορίζεται ο δεύτερος από εμάς για να ψηφίσει στις εκλογές; Πλαστογραφία σε ανύπαρκτο έγγραφο προφανώς και δεν υπάρχει”.

Η ίδια εφημερίδα, που τις τελευταίες εβδομάδες ασχολείται σε σχεδόν καθημερινή βάση με τις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης έχοντας πάρει σαφέστατα το μέρος της πλευράς του κ. Πανίδη, την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε και μήνυση του υποψηφίου προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης κατά του κ. Τσιπίδη. Την κατάθεση μήνυσης επιβεβαίωσε ο κ. Πανίδης στο ThrakiSportS, ο οποίος αιτιολόγησε την κίνησή του αυτή υποστηρίζοντας ότι αφορμή στάθηκε η συμπεριφορά του κ. Τσιπίδη προς κάποιους παράγοντες σωματείων αλλά και μέλη της ομάδας του που κατεβαίνουν στις εκλογές. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Πανίδης, οι “χυδαίες εκφράσεις και ύβρεις” του κ. Τσιπίδη αναγκάζουν τον ίδιο να κάνει την μήνυση για να προστατέψει τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και βρίσκονται στο πλευρό του σε αυτές τις εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Πανίδης εξέφρασε την “απορία” του για την ενεργή συμμετοχή του γραμματέα της Ένωσης στις εκλογές, “παρότι όποιος και να εκλεγεί αυτός θα μείνει στην θέση του”. Όπως υποστηρίζει, “θα έπρεπε να κρατάει πιο ουδέτερη στάση”.

Ωστόσο, η πλευρά Πανίδη δεν στρέφεται μόνο εναντίον του γραμματέα της Ένωσης, αλλά και εναντίον του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Σάββα Υφαντίδη και του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Ξάνθης Φώτη Τσατραλη. Λέγεται μάλιστα ότι ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος θα μεταβεί ξανά την Τρίτη στον εισαγγελέα για να κινηθεί εναντίον τους, κατηγορώντας τους ότι δεν του παραδίδουν τα ονόματα των εκλεκτόρων στις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης, τα ονόματα δηλαδή των εκπροσώπων που έχει ορίσει κάθε σωματείο για να το εκπροσωπήσει και να ψηφίσει στις συγκεκριμένες εκλογές. Προηγήθηκε την Δευτέρα εξώδικο τριών υποψηφίων της ομάδας Πανίδη κατά των Υφαντίδη και Τσατραλη με το ίδιο αίτημα, δίνοντας χρονικό περιθώριο ως το μεσημέρι για να τους κοινοποιηθούν τα ονόματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΠΣ Ξάνθης στο τελευταίο της διοικητικό συμβούλιο έλαβε απόφαση να δημοσιοποιηθούν μόνο τα ονόματα των σωματείων που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, όχι όμως και τα ονόματα των ανθρώπων που θα εκπροσωπήσουν το κάθε σωματείο με βάση τις αποφάσεις που έχει λάβει το καθένα ξεχωριστά, για την προστασία της διαδικασίας και των εκλεκτόρων από τυχόν εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Με το εξώδικό τους τα μέλη της ομάδας Πανίδη ζητούν να πληροφορηθούν τα ονόματα των εκλεκτόρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον “Μαχητή”, το πρωϊ δικαστικός επιμελητής μετέβη στα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης προκειμένου να επιδώσει το εξώδικο (η εφημερίδα προσθέτει ότι το εξώδικο εκτός από τους Υφαντίδη και Τσατραλη αφορά και τον Τσιπίδη, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το δικό μας ρεπορτάζ), ωστόσο “πλην του πρώτου, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να παραλάβουν το εξώδικο με αποτέλεσμα ο δικαστικός επιμελητής να το τοιχοκολλήσει στα γραφεία  και στη συνέχεια να τους αναζητήσει στα σπίτια τους όπου και πάλι αρνήθηκαν να τα παραλάβουν!!!”.

Σε σχέση με αυτό το δημοσίευμα, ο Φώτης Τσατραλης που εμφανίζεται να αρνήθηκε να παραλάβει το εξώδικο, απάντησε: “ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ. ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ . ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ! ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ !ΕΝΤΙΜΟΥΣ ! ΗΘΙΚΟΥΣ ! ανθρώπους ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ !!!”. Την ίδια ώρα, από την ΕΠΣ Ξάνθης χαρακτηρίζουν ότι η αποστολή του εξωδίκου είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και γίνεται για να προκληθούν εντυπώσεις, αφού υπάρχει απόφαση του ΔΣ να μην δοθεί σε κανέναν η λίστα με τα ονόματα των εκλεκτόρων ενώ σε σχέση με αίτημα που φέρεται να έχει κατατεθεί για να δοθούν ψηφοδέλτια στους υποψηφίους ώστε να μπορέσουν να τα σταυρώσουν και να τα δώσουν στους εκπροσώπους των ομάδων που θεωρούν ότι θα τους ψηφίσουν, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος δεδομένου ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το θερμόμετρο έχει ανέβει επικίνδυνα και όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, φαίνεται ότι το σήριαλ θα έχει και άλλα (δικαστικά) επεισόδια…