ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΕ Ριζίων – Ένωση Κυανής Ασβεστάδων

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Ντέρμπι είχαμε για την 12η αγωνιστική του Βόρειου ομίλου της ΕΠΣ Έβρου όπως και αναμενόταν ανάμεσα στη ΠΑΕ Ριζίων και την Ένωση Κυανής -Ασβεστάδων. Η ΠΑΕ Ριζίων ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (είχε και δοκάρι) αλλά η Ένωση ήταν αυτή που πανηγύρισε την νίκη.

Το παιχνίδι όπως αναφέρει το radioevros, ήταν μέτριο σε ένα αγωνιστικό χώρο που δεν προσφερόταν για ποιοτικό ποδόσφαιρο, μια και το νερό που έπεφτε κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και από τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργήσει πολλές μεγάλες λίμνες.

Tο χρυσό τέρμα πέτυχε στο 67΄ο Κελεσίδης από πολύ μακρινή απόσταση με υπέροχο σουτ, με το οποίο κρέμασε  τον Οσανλή που ήταν λίγα μέτρα έξω από την εστία του και έγραψε το 0-1.

Είχαν χαθεί ευκαιρίες και νωρίτερα πάντως. Στο 22΄ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλπακίδη για τα Ρίζια έξω από την περιοχή, βρήκε  τον Τσουκάρη αυτός έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από τα δοκάρια του Φυδανίδη. Στο 33΄σε φάουλ του Καστρινού για τα Ρίζια ο Φυδανίδης βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έδιωξε σε κόρνερ αφού πρώτα αυτή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60΄σε σέντρα του Μπουτζίκα για την Ένωση, το σουτ του Κελεσίδη μπλοκάρε ο Οσανλής.  Στο 75 ‘ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει η  ΠΑΕ ΡΙζίων  όταν ο Καλπακίδης ήταν μόνος του σούταρε πάνω στον Φυδανίδη.Τελευταία ευκαιρία στο 92΄ για τα Ρίζια, όταν ο Καλπακίδης βρέθηκε μετά από ωραία κίνηση αφύλακτος μέσα στην περιοχή της Ένωσης αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Άριστος ο διαιτητής του αγώνα Σημίδης με βοηθούς τους Μπίρμπο και Τουτζιαράκη, άφησε με δέκα παίκτες στο 81′ την Ένωση μετά από την δεύτερη κίτρινη που έδειξε στον  Τσικλή.

ΠΑΕ ΡΙΖΙΩΝ (Καλπακίδης): Οσανλής, Εμ.Καλπακίδης, Τζιαφερίδης (64΄Συναπίδης), Τοκαλατσίδης (73’΄Κωστογλούδης), Βενετίδης, Μαντατζής (57΄Ραχωβίτης), Τσουκάρης, Μπατιατίδης, Ντινούδης, Καστρινός, Σαλδής
ΈΝΩΣΗ ΚΥΑΝΗΣ – ΑΣΒΕΣΤΑΔΩΝ (Μυτιληναίος): Φυδανίδης, Τοπαλίδης, Κελεσίδης, Γκροζούδης, Κοκκινίδης, Παπαϊωάννου, Μουσικούδης, Δεδελούδης, Στεφόπουλος (45΄Μπουτζίκας, 89΄Ζαφειρίου), Λάζος, Τσικλής