Επέστρεψε ο προπονητής της ανόδου μετά την παραδοχή του λάθους της διοίκησης

Η διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παραδέχθηκε εμπράκτως το λάθος της απέναντι στον Βασίλη Τσιομλεκίδη, τον προπονητή που ανέβασε την ομάδα μετά από 18 χρόνια στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής και στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία για τον μαστιζόμενο από πολλά προβλήματα σύλλογο, επέλεξε να του αναθέσει και πάλι τις τύχες του συλλόγου  με στόχο να επαναφέρει τη χαμένη ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο Τσιομλεκίδης ήταν ο άνθρωπος που πέρυσι οδήγησε τον Εθνικό στο τρεμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣ Έβρου και αμέσως μετά την πρώτη θέση στα μπαράζ της ανόδου). Είναι άνθρωπος δεμένος με την ομάδα του Εθνικού, ιδιαίτερα αγαπητός στους παίκτες και τον κόσμο και ο άνθρωπος που έκανε τον αρχικό σχεδιασμό ενόψει της συμμετοχής στην Γ’ Εθνική.

Η παρουσία του στον Εθνικό σταμάτησε, όπως είναι γνωστό, μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να διακόψει την συνεργασία μαζί του στο τέλος του περασμένου Ιουλίου προκειμένου να αναλάβει ως πρώτος προπονητής ο Νίκος Ουσταμπασίδης (θυμηθείτε την σχετική ανακοίνωση και το εκτενές ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ως αιτιολογία εμφανίστηκε η υποχρέωση να έχουν οι προπονητές της Γ’ Εθνικής δίπλωμα UefaA, κάτι που ωστόσο αποδείχθηκε στην πράξη ότι τελικά δεν ήταν απαραίτητο, όπως φάνηκε για παράδειγμα με την περίπτωση του Έβρου Σουφλίου, η διοίκηση του οποίου στήριξε τον Γ. Αραμπατζή παρόλο που είχε το ίδιο πρόβλημα με τον Τσιομλεκίδη.

Έξι μήνες μετά από εκείνο το αιφνιδιαστικό διαζύγιο και μετά την παραίτηση του Νίκου Ουσταμπασίδη για οικονομικούς λόγους από τον πάγκο του Εθνικού, όπως αποκάλυψε άλλωστε και ο ίδιος, η διοίκηση της ομάδας της Αλεξανδρούπολης στράφηκε και πάλι σε μια επιλογή δοκιμασμένη, αναγνωρίζοντας προφανώς το τότε λάθος της στον τρόπο που επήλθε το διαζύγιο με τον τότε προπονητή της και θέλοντας να το διορθώσει.

H διοίκηση του ποδοσφαιρικού Εθνικού  έδωσε τα χέρια με τον Βασίλη Τσιομλεκίδη, ο οποίος αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, αλλά αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση-πρόκληση. “Ο Βασίλης Τσιομλεκίδης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας. Σιδεροκεφαλος!”, αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του Εθνικού, που συνοδεύεται από την συγκεκριμένη φωτογραφία.