Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στην εντός έδρας συντριβή του Εθνικού από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων

Την χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς και κακή αρχή στο δεύτερο γύρο  της Γ’ Εθνικής έκανε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο “Φώτης Κοσμάς”, που στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και με το βάρος πολλών προβλημάτων μετά το συναινετικό διαζύγιο με τον Φυσέκη και την παραίτηση Ουσταμπασίδη, έχοντας τον Αντώνη Τσικάκη ως πρώτο προπονητή στον πάγκο, γνώρισε εντός έδρας συντριβή με 1-4.

Πριν τον αγώνα αναμφισβήτητα ο Εθνικός φάνταζε φαβορί, καθώς αγωνιζόταν εντός έδρας απέναντι σε μια ομάδα από την οποία είχε αποσπάσει ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη και που βρισκόταν τέσσερις πόντους κάτω του, στον πίνακα της βαθμολογίας, με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου.

Πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ηρακλής Αμπελοκήπων που και αυτός είχε υπηρεσιακό δίδυμο προπονητών τους Πολυχρονίδη-Ψωμά είχε ήδη «σφραγίσει» τη νίκη στην έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που είχε στον πάγκο του τον γυμναστή της ομάδας Αντώνη Τσικάκη, ο οποίος έκανε από την πλευρά του ό,τι περνούσε από το χέρι του. 

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 30’ ο Πολίτης κάνοντας το 0-1 με σουτ έξω από την περιοχή και τρία λεπτά αργότερα, στο 33′, Σαπιασβίλι έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του, αφού εκμεταλλεύτηκε μπέρδεμα της άμυνας του Εθνικού.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για τον Εθνικό, αφού στο 47’ ο Γιαξής εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Συριτούδη κάνοντας το 0-3 και στο 53′ ο Ηρακλής πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Μαυρίδη να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 0-4.

Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Κατρανίτσα να εκτελεί απευθείας φάουλ στο 57’ και νικώντας τον Τσιλιγγίρη να διαμορφώνει το τελικό 1-4. Αρκετές εντάσεις στην διάρκεια του ματς και παράπονα από τον Εθνικό για την διαιτησία, που ωστόσο θα μπορούσε να αποτελεί δικαιολογία αν δεν ερχόταν τόσο βαριά ήττα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Αντ. Τσικάκης): Συριτούδης, Αμπραχαμιάν (49’ Καραπατσιάς), Κατρανίστας, Λειβαδιώτης, Μπαρμπαγιάννης, Τορομανίδης, Πελτέκης (58’ Σιββούδης), Κόσκολος, Γκαϊδατζής, Φλώρος, Μαμούτ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Πολυχρονίδης Κ. – Ψωμάς Ηλ.): Τσιλιγγίρης, Βόσδου, Παπαϊωάννου, Κραγιόπουλος, Κουρδάκης, Γιαξής, Πολίτης, Χαψάς, Χιονίδης, Σαπιασβίλι, Μαυρίδης