Εντυπωσιακός ο Μπανιώτης στη Μόσχα! Έπιασε όριο για το Ευρωπαϊκό της Πράγας!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Μπανιώτης στο διεθνές μίτινγκ «Ρωσικός χειμώνας» στη Μόσχα. Πέρασε τα 2,28μ στην επιστροφή του στην ρωσική πρωτεύουσα μετά την συμμετοχή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2013 που έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος όλων των εποχών και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πράγα.

 

Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής κρατούσε… χαμηλά τον πήχη, καθώς κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε το προηγούμενο διάστημα δεν τον άφηναν να μιλάει για μεγάλα πράγματα. Όμως στη ρωσική πρωτεύουσα «πέταξε» στα 2.28μ. και έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση για την Πράγα.

Μάλιστα, τα 2.28μ. τα πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια και στη συνέχεια δοκίμασε στα 2.31μ., αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Έδειξε πάντως, πώς βρίσκεται σε θέση στους επόμενους αγώνες να βελτιωθεί και να φθάσει σε άλματα πάνω από τα 2.30μ. Άλλωστε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 2.32μ.

Στον αγώνα ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ήταν τρίτος. Ξεκίνησε από τα 2.15μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως και τα 2.20μ., ενώ τα 2.24μ. τα πέρασε με τη δεύτερη και τα 2.28μ. με την πρώτη. Έτσι, ο Μπανιώτης έγινε ο έκτος Έλληνας αθλητής που πιάνει το όριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαρτίου στην Πράγα.