Οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά την επικράτηση επί του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ικανοποιημένος από την νίκη ήταν ο Εβρίτης προπονητής του Πανιωνίου Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την επικράτηση της ομάδας του επί του Πανθρακικού. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Ουζουνίδης.

«Πετύχαμε το πρώτο ζητούμενο που ήταν η νίκη για να πλησιάσουμε τον αντίπαλο στην βαθμολογία Δεν πετύχαμε το άλλο βασικό ζητούμενο που ήταν να μην δεχτούμε γκολ. Κάνουμε λάθη επιπόλαια και δεχόμαστε πολύ φθηνά γκολ. Αν δεν το διορθώσουμε αυτό θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στη συνέχεια. Από δικά μας λάθη ήταν οι ευκαιρίες του αντιπάλου. Βάλαμε τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι και όταν υπάρχει η πίεση για το αποτέλεσμα μεγαλώνει το άγχος. Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Θα υπάρχει άγχος και πίεση, πρέπει να φανούμε δυνατοί. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως είμαστε Πανιώνιος, η φανέλα είναι πολύ βαριά», είπε αρχικά ο Αλεξανδρουπολίτης.

Μάλιστα, όταν μετά από αυτήν την δήλωση, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν θυσίασε το κύπελλο σε αντίθεση με τον Πανθρακικό. «Όταν σου δίνεται η ευκαιρία δεν μπορείς να το αφήσεις. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και δίκαια πέρασαν. Είμαστε Πανιώνιος, έχουμε βαριά φανέλα, δεν μπορεί να μην παίζεις και να θυσιάζεις παιχνίδια. Πάλι θα γίνουν αλλαγές και με τον Ηρακλή, ώστε να παίξουν κάποιοι παίκτες και να ξεκουραστούν κάποιοι άλλοι, αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα, με ιστορία και οφείλουμε να διεκδικούμε όλους τους στόχους. Πλέον κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, δίχως αύριο».

Για τα λάθη της ομάδας του, ο Ουζουνίδης σχολίασε: «Δεν έχει λογική, τόσα λάθη. Δεν είναι θέμα άγχους αυτό, αλλά θέμα συγκέντρωσης. Τα πληρώνουμε συνέχεια, σε όλα τα παιχνίδια. Γίνονται λάθη». Για τα αν μπορεί να σωθεί η ομάδα χωρίς να πάρει βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια, απάντησε: «Θα είναι δύσκολο αν δεν πάρεις αποτελέσματα εκτός έδρας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με τον ΟΦΗ, αλλά αν θέλουμε να έχουμε περισσότερες ελπίδες για την παραμονή θα πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα και εκτός έδρας. Πρέπει να διεκδικούμε πράγματα εκτός έδρας και να περιορίσουμε τα ατομικά μας λάθη. Έχω αλλάξει παίκτες σε θέσεις, όμως δεν αλλάζει αυτό. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο πρέπει να το κοιτάμε, είναι πολύ κρίσιμα».

Ο Ουζουνίδης έδωσεέτσι το σύνθημα για το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του, μεσοβδόμαδα με αντίπαλο την Ξάνθη, ενώ τέλος, σε σχέση πάλι με το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, για το γεγονός πως η ομάδα του Πανιωνίου γύρισε πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη πίεση, δικαιολογείται ναι. Κανείς προπονητής δεν θέλει να γυρνάει η ομάδα του πίσω. Όταν είσαι στην άμυνα σου τα λάθη είναι πολύ επικίνδυνα». Τέλος, για το αν οι μεταγραφές των Μουζακίτη, Ποζατζίδη είναι οι τελευταίες, είπε: «Ναι, δεν νομίζω να γίνει κάτι άλλο. Είναι παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν, τώρα που υπάρχει και το Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή μετράει το συμφέρον της ομάδας».