Αντίστροφη μέτρηση για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ (18:30, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Να τριτώσει τις νίκες για φέτος ωστε να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης θέλει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέναντι στον Παμβοχαϊκό, που ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ από τον σοβαρό τραυματισμό του Άκη Ασπιώτη. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στη διοργάνωση του League Cup.

Μόλις 12 ημέρες μετά την αναμέτρηση τους για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον Έβρο όπου ο Εθνικός επικράτησε με 3-1 σετ, οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στο φιλέ με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό μιας διοργάνωσης που προσπαθεί να της δώσει μεγάλη αίγλη η διοργανώτρια ΕΣΑΠ.

Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική πρόκριση του Εθνικού σε τελική φάση ισάριθμων διοργανώσεων του Λιγκ Καπ, αλλά σε καμία από τις δύο προηγούμενες δεν πήγε στον τελικό. Τη σεζόν 2012-13 στο Βραχάτι ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Κηφισιά 3-1 σετ, μια ήττα-σοκ αφού ήταν το φαβορί. Πέρυσι ήταν οικοδεσπότης του φάιναλ φορ και στον ημιτελικό ηττήθηκε από την μετέπειτα τροπαιούχο ΑΕΚ 3-0 σετ.

Στην Α΄ φάση της εφετινής διοργάνωσης και στον Α΄ όμιλο που έγινε στην Ορεστιάδα νίκησε 3-0 σετ την ΑΕΚ και την Ορεστιάδα και πήρε την πρόκριση. Από την πλευρά του, ο Παμβοχαϊκός προκρίνεται για πρώτη φορά σε τελική φάση της διοργάνωσης. Στην Α΄ φάση μετείχε στον Γ΄όμιλο που έγινε στο Βραχάτι και νίκησε τη Λαμία (3-0) και τον Παναθηναϊκό (3-1).

Η ημιτελική αναμέτρηση Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ThrakiSportS και τηλεοπτικά από τη Nova, που αποτελεί και τον μέγα χορηγό της διοργάνωσης. Στις 21:00 θα ξεκινήσει ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι ο Εθνικός δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, ο Μουστακίδης είπε κατά την συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης: «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Καταρχήν για να παίξουμε τον Ολυμπιακό πρέπει να περάσουμε πρώτα από μία δυνατή ομάδα όπως είναι ο Παμβοχαϊκός και επίσης ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Άρη».

Νωρίτερα ο Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Είναι η τρίτη χρονιά που ο Εθνικός λαμβάνει μέρος στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο το τελευταίο 20ήμερο και τώρα ξεκινήσαμε την ανάκαμψη. Θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί απέναντι σε ανταγωνιστικές ομάδες και εύχομαι να παιχτεί όμορφο βόλεϊ για τον κόσμο».

Ακόμα και τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν ανακατατάξεις στο ρόστερ του Εθνικού, με τους Αλεξανδρουπολίτες να φορτσάρουν για την απόκτηση ενός πιο έμπειρου πασαδόρου που θα τους ενισχύσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και (κυρίως) στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Μπενφίκα.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Βραχατίου θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον Αμερικανό διαγώνιο Μαρκ Ντουσάρμ ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει μεγάλες στιγμές με τον σύλλογο του Βραχατίου και αυτή είναι η τρίτη φορά που επιστρέφει. «Ανυπομονώ να παίξω. Νιώθω καλά. Θέλω να βοηθήσω τον Παμβοχαϊκό με τον οποίο έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές», δήλωσε ο Ντουσάρμ.Η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η Παρασκευή συμπίπτει άλλωστε και με την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλαπλές εξελίξεις μετά και από αυτήν την αναμέτρηση, ανάλογα και με το αποτέλεσμα. Στον Εθνικό υπάρχει πάντως αισιοδοξία ότι θα έρθει η πολυπόθητη νίκη και η πρόκριση σε τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Οπως είπε και ο διεθνής ακραίος του Εθνικού Ανέστης Δαλακούρας,«Δυστυχώς τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Ελπίζω αυτή να είναι η τρίτη και φαρμακερή. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πέρσι έπαιξε ρόλο το άγχος της έδρας και δεν παίξαμε όσο καλά θέλαμε. Πλέον έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες και ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα».

Το φάιναλ φορ του φετινού Λιγκ Καπ, διοργάνωσης που φέρει το όνομα και είναι αφιερωμένη στο Νίκο Σαμαρά, θα διοργανωθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας “Μάκης Λιούγκας”. Το ThrakiSportS θα βρίσκεται από νωρίς στην Γλυφάδα και θα σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ, ζωντανή μετάδοση της αναμέτρησης και αμέσως μετά δηλώσεις των πρωταγωνιστών ενόψει και του μεγάλου τελικού του Σαββάτου…