Δια χειρός… Θρακιώτη η κλήρωση της Ξάνθης στα προημιτελικά! Οι αντιδράσεις…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Η μεγάλη τυχερή της κλήρωσης της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος ήταν το μεσημέρι η Skoda Ξάνθη, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προκριθεί χωρίς αγώνες στα ημιτελικά και έτσι ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για να προκριθεί στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Μάλιστα, το μπαλάκι που ανέδειξε την Ξάνθη αντίπαλο του ΟΦΗ το τράβηξε ένας… Θρακιώτης. Ο Εβρίτης στην καταγωγή δημοσιογράφος Γιάννης Δέλκος, που παραβρέθηκε στην κλήρωση σαν εκπρόσωπος του Ηρακλή. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Ξάνθης και γνωστού νομικού Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, που αμέσως είπε χάριν αστεϊσμού: “να κάνουμε δώρο ένα αυτοκίνητο στον κύριο…”.

Πιο συγκρατημένος ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθη Άρης Πιαλόγλου, το τηλέφωνο του οποίου πήρε φωτιά ευθύς μόλις έγινε γνωστός ο αντίπαλος της Ξάνθης. “Είναι δυο δύσκολα παιχνίδια με μια ομάδα της Super League”, είπε αρχικά στις δηλώσεις του στο ThrakiSportS ενώ στην επισήμανση ότι μπορεί να μην διεξαχθούν παιχνίδια, σχολίασε: “Αυτό θα το δούμε. Ποτέ δεν ξέρεις. Τα ίδια έλεγαν και πριν τον Πανθρακικό και είδατε τι έγινε”.

Η κληρωτίδα λοιπόν είχε κέφια και όπως γίνεται αντιληπτό, αν είχε παίξει στοιχειωδώς ποδόσφαιρο απέναντι στον μισοδιαλυμένο ΟΦΗ ο Πανθρακικός, θα είχαμε τώρα ένα μεγάλο προημιτελικό “Ελ Θράκικο”. 

Το ζευγάρι της Ξάνθης ήταν το δεύτερο που βγήκε. Μάλιστα, αρχικά κληρώθηκε ο ΟΦΗ και στο σημείο εκείνο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης διευκρίνισε ότι ο ΟΦΗ συμμετέχει στην κλήρωση αν και δεν ορίστηκε το παιχνίδι του με τον Ατρόμητο γιατί δυνητικά μπορεί να βρεθούν τα χρήματα.

Επίσης διευκρίνισε ότι η επιβολή της ποινής έφτασε στην ΕΠΟ την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά τον επαναληπτικό στην Κρήτη και κατά συνέπεια δεν γεννάται θέμα κακού ορισμού του συγκεκριμένου αγώνα. Ούτως ή άλλως πάντως, η ΠΑΕ Πανθρακικός δεν κατέθεσε κάποια ένσταση για να καλύψει την θέση του ΟΦΗ, οπότε έτσι κι αλλιώς δεν γεννάται πλέον θέμα.

Το πρώτο ζευγάρι που βγήκε από την κληρωτίδα, επίσης από θρακιώτικα χέρια, ήταν η αναμέτρηση του ΑΟ Χανιά με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τα Χανιά τα τράβηξε ο Γαβριηλίδης και τον Απόλλωνα ο πρόεδρος της Skoda Άρης Πιαλόγλου. Ακολούθησε η κλήρωση για το τρίτο ζευγάρι που ήταν το Ηρακλής – Πανιώνιος και έτσι με αργό και βασανιστικό τρόπο βγήκε και το μεγάλο ζευγάρι Ολυμπιακού – ΑΕΚ, αφού αυτές ήταν οι μόνες ομάδες που απέμειναν.

Στην φωτογραφία η στιγμή που ο εβρίτης Γιάννης Δέλκος τραβά το μπαλάκι με την Ξάνθη, που την έφερε ως αντιπαλο του ΟΦΗ, έχοντας δίπλα του τον κομοτηναίο πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου Μανο Γαβριηλίδη! Βάσει του προγράμματος τα πρώτα ματς θα γίνουν το τριήμερο 10-11-12 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 3-4-5 Μαρτίου. Εντός της ημέρας ή διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί από την ΕΠΟ το πλήρες πρόγραμμα…

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ LIVE ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ