Τέλος ο Γκολίτσης από ΜΕΝΤ λόγω διαφορών με τη διοίκηση… και Γραμματικάκη!

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΜΕΝΤ αποτελεί ο Σπύρος Γκολίτσης μετά την ήττα της ομάδας στη Λαμία, ύστερα από 11 χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Τα προβλήματα που προέκυπταν καθημερινά με τις αποχωρήσεις παιχτών ήταν αρκετά για να κρατήσουν στον πάγκο τον πρώην πια προπονητή της ομάδας της Τούμπας, που την ανέβασε διαδοχικά πολλές κατηγορίες, φτάνοντάς την μέχρι τη Volley League, που με την απόκτηση του Δημήτρη Γραμματικάκη και την αποχώρηση του Ματέο Πάρις να είναι οι τελευταίες αφορμές.

Ωστόσο η παραίτηση του Σπύρου Γκολίτση δεν αιφνιδίασε την διοίκηση της ΜΕΝΤ καθώς όπως φαίνεται είχε συμφωνηθεί εδώ και μία εβδομάδα.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της ΜΕΝΤ Γιάννης Τσαϊρέλης που στο παρελθόν υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης Γκολίτση θα αναλάβει την ομάδα με συνεργάτη τον Βασίλη Μανθάτη που παραμένει στη θέση του. Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν η διαφωνία του Γκολίτση με την διοίκηση για την απόκτηση του Γιάννη Γραμματικάκη αλλά και η αποχώρηση του Ιταλού πασαδόρου Ματέο Πάρις. Ο Γκολίτσης είχε εκφράσει αντιρρήσεις και για τις προηγούμενες αποχωρήσεις του Ζένια Γκόρτσανιουκ και του Γιώργου Σφενδυλάκη.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είναι πάρα πολλά μαζεμένα και είναι καλύτερα να φύγω. Φεύγω για οικογενειακούς λόγους. Εννοείται ότι αν είχαμε τώρα την ομάδα που ξεκινήσαμε θα είχαμε καλύτερη συγκομιδή πόντων» είπε με δάκρυα στην κάμερα ο προπονητής από την Θεσσαλονίκη, που οδήγησε τη ΜΕΝΤ στα σαλόνια της Volley League. Με την ήττα της ΜΕΝΤ στη Λαμία με 3-0 εκκρεμεί μονο ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου. Επομένως η βαθμολογία της Volley League, που διακόπτεται αυτή την εβδομάδα λόγω της διεξαγωγής του League Cup το επόμενο διήμερο (30-31/1) διαμορθώθηκε ως εξής: 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 14 ΑΓΩΝΕΣ):
1.     Π.Α.Ο.Κ.          36   
2.     Ολυμπιακός*         35  
3.     Εθνικός Αλεξανδρούπολης     28       
4.     Α.Ο. Κηφισιάς          27
—————————————
5.     Α.Ο.Φοίνικας Σύρου     27
6.    Παναθηναϊκός             24
7.     Α.Ο. Ορεστιάδας      18
8.     Παμβοχαϊκός             17
—————————————   
9.     Μ.Ε.Ν.Τ.             12
10.     Άρης                  10   
11.     Α.Ε.Κ.*                   8
12.     Λαμία                   7
* Ολυμπιακός, ΑΕΚέχουν έναν αγώνα λιγότερο