Κύπελλο Ελλάδος: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης (και υπό προϋποθέσεις του Πανθρακικού)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Με την επική πρόκριση της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και έγιναν γνωστά τα ονόματα και των οκτώ ομάδων που θα συμμετάσχουν το πρωί της Παρασκευής στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί και θα μεταδοθεί live από το ThrakiSportS. Στην κληρωτίδα θα μετάσχουν τέσσερις ομάδες της Super League και τέσσερις της Football League και πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ούτε ως προς την έδρα ούτε ως προς το να έχουμε ισχυρούς και αδύνατους.

Άλλωστε στην πράξη αποδείχθηκε ότι οι ισχυροί και οι αδύνατοι έμειναν στα… χαρτιά. Έτσι λοιπόν, από την Super League στην κλήρωση θα μετέχουν η Ξάνθη, ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος και ο… (υπό διάλυση ΟΦΗ) ενώ από την Football League η ΑΕΚ (που απέκλεισε την Κέρκυρα), ο Απόλλων Σμύρνης (που νίκησε τον Λεβαδειακό), ο Ηρακλής (που απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης) και τα Χανιά (που πέταξαν έξω τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεδομένου πως ακόμα επισήμως δεν υπάρχει αποχώρηση ή αποβολή του ΟΦΗ από τις εγχώριες διοργανώσεις, η ομάδα της Κρήτης θα συμμετάσχει κανονικά στην κλήρωση, όπως διευκρίνισε στο ThrakiSportS ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης. Κατά συνέπεια, όποιος κληρωθεί απέναντί της, ουσιαστικά θα προκριθεί χωρίς αγώνες στα ημιτελικά.

Βέβαια, όπως έχει επισημάνει από το πρωί της Πέμπτης το ThrakiSportS, υπάρχει νομικά η δυνατότητα στον Πανθρακικό να διεκδικήσει αυτός την θέση του ΟΦΗ, από την στιγμή που αν και αποκλείστηκε από την κρητική ομάδα, η τελευταία θα δηλώσει συμμετοχή. Για να διεκδικήσει όμως τις όποιες αυτές λιγοστές πιθανότητες, οφείλει να κατατεθεί ένσταση πριν την κλήρωση και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Κατά συνέπεια, αν δεν υπάρξουν ανατροπές, θα ζήσουμε μια κλήρωση όπου η Ξάνθη θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, όλοι θα παρακαλάνε να κληρωθούν με τον ΟΦΗ και στην Κομοτηνή, αναλόγως της κλήρωσης και του αντιπάλου του ΟΦΗ, θα… τραβάνε τα μαλλιά τους για την χαμένη ευκαιρία και τον τρόπο που αποκλείστηκαν από την “μισοπεθαμένη” ομάδα…