Ξάνθη να την πιείς στην… ΚΟΥΠΑ!!! Μεγάλη πρόκριση μέσα στην Λεωφόρο!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Ονειρική εμφάνιση για την Ξάνθη που πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση «πάτησε» τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του, με τους «πράσινους» να κάνουν μόλις μια τελική έναντι… 11 της Ξάνθης και με το τέρμα του Θοδωρή Βασιλακάκη στο 88’ να στέλνει την Ξάνθη στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποίησε μια φανταστική τακτικά εμφάνιση εγκλωβίζοντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού και ειδικά τους επιθετικούς, και χάρις το τέρμα της «χρυσής» αλλαγής Θοδωρή Βασιλακάκη, που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κοτσόλη στην κεφαλιά του Καπετάνου και το κάθετο δοκάρι στο οποίο χτύπησε η μπάλα στην συνέχεια, η Ξάνθη πήρε πανηγυρική πρόκριση στις «οκτώ» καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας, και πλέον φαντάζει ως ένα από τα φαβορί του θεσμού μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Φτάνει να έχει και μια ευνοϊκή κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το χειρότερό του ημίχρονο έκανε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο απέναντι στην Ξάνθη καθώς δεν είχε καθαρή ευκαιρία, ούτε μπόρεσε να προκαλέσει προβλήματα στους Θρακιώτες. Η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιζε με περίσσιο πάθος και μετά το σουτ του Πέτριτς στο 2′, στην πρώτη και τελευταία τελική του Παναθηναϊκού στο ματς, είχε τις ευκαιρίες να πετύχει γκολ και να πάρει το πάνω χέρι για την πρόκριση ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Τα μακρινά σουτ του Ομπόντο ήταν οι πιο επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε η Ξάνθη, με τον Κοτσόλη να αποκρούει δύσκολα το ένα από τα δυο. Ο Παναθηναϊκός στο 30′ βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τον Λισγάρα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη αλλά τον Σιδηρόπουλο να ακυρώνει σωστά το γκολ για επιθετικό φάουλ του Μπεργκ. Από εκεί και πέρα, δεν έγινε η μεγάλη φάση, έτσι, το 0-0 του πρώτου μέρους άφησε τα πάντα ανοιχτά για την επανάληψη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός είχε ελαφρά υπεροχή αλλά ήταν ανούσιος, ενώ η Ξάνθη έπαιζε με απίστευτο πάθος για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Στο 60’ ο Σιδηρόπουλος, που γενικώς άκουγε τα σχολιανά του από την εξέδρα αλλά προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι, ορθά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μέντες για σκληρό μαρκάρισμα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει το 0-0 που θα του έδινε την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε φάση διαρκείας στο 88′ ο Βασιλακάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τέλειωσε την πρόκριση για λογαριασμό της Ξάνθης, με την ομάδα της Θράκης να παίρνει ιστορική πρόκριση απέναντι στον περσινό κάτοχο του θεσμού, Παναθηναϊκο.

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Χ. Μπαλτάς (Αχαίας), Ν. Καρασαιρίδης (Πιερίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Δώνης (89’ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Πέτριτς (61’ Λαγός), Καρέλης (46’ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (75’ Βάλτερ), Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας.