Η απάντηση του Κυριάκου Καμπερίδη στις κατηγορίες ότι έσπρωξε αθλήτριά του

 Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης 

– Απάντηση σε όσα τον κατηγορούν για βιαια συμπεριφορά σε αθλήτρια εξέδωσε ο προπονητής της εθνικής κορασίδων και υιός του προπονητή – “θρύλου” του Έβρου Γιώργου Καμπερίδη, Κυριάκος.

Ο Κυριάκος Καμπερίδης έστειλε την παρακάτω επιστολή αναφερόμενος στο επεισόδιο με αθλήτρια που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από αθηναϊκά δημοσιεύματα, που εύλογα αναπαρήχθησαν και από το ThrakiSportS, καθώς πέραν της γνωστής σχέσης του Καμπερίδη με την περιοχή μας, είχε ως βοηθό σε αυτό το τουρνουά και τον Εβρίτη προπονητή Γιάννη Ανδρεάδη. Αναλυτικά η επιστολή-απάντηση:

“Είναι η πρώτη φορά στην 20 έτη επαγγελματική μου θητεία που βγαίνω να μιλήσω στα μέσα ενημέρωσης . Αυτό το θέμα όμως που προέκυψε αυτήν την φορα δεν εχει να κάνει με την επαγγελματική μου υπόσταση μόνο αλλά και με την ανθρώπινη… Δεν ανέχομαι από κανέναν ανώνυμο η επώνυμο να με διασύρει κατά αυτόν τον τρόπο λέγοντας με σατράπη και βίαιο!!! Ουδέποτε χτύπησα βιαιοπράγησα η συμπεριφέρθηκα ανήθικα σε παιδί. Το μόνο κίνητρο που έχω για τα παιδιά που ασχολούμαι τόσα χρόνια είναι να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και  καλοί αθλητές. Είμαι αυστηρός ναι, το παραδέχομαι! Όμως ούτε βία χρησιμοποιώ,  ούτε απάνθρωπες συμπεριφορές. Τα παιδιά αυτά τα βλέπω σαν δικά μου παιδιά. Τα νιώθω, τα «πονάω», τα σέβομαι…πολύ περισσότερο από τους δήθεν ενδιαφερόμενους, οι οποίο εσκεμμένα ρίχνουν λάσπη στο όνομα μου προφανώς για άλλους λόγους.

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα μίλησα με τον γονιό της  αθλήτριας ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα διότι πολύ απλά ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Είμαστε μια οικογένεια που εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε να φέρουμε έναν στόχο εις πέρας. Και μέσα στις οικογένειες όπως θα γελάσεις, θα χαρείς, θα πανηγυρίσεις έτσι και θα πικραθείς, θα στεναχωρηθείς και θα μαλώσεις,  αλλά πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και ενώ πήραμε την πρόκριση με μεγάλη προσπάθεια και αντίξοες συνθήκες και είμαστε έτοιμοι σαν οικογένεια να πάμε στο ευρωπαϊκό κάποιοι άξεστοι εκμεταλλευόμενοι τα παιδιά για προσωπικά συμφέροντα πάνε να κάνουνε απατεωνιές.

Οχι… σε βάρος μου και των παιδιών! Η αλητεία πρέπει να σταματήσει εδώ. Το θέμα θα το κινήσω νομικά απέναντι σε όποιον με κατηγορήσει επώνυμα και με στοιχεία. Εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω γιατί με υπερηφάνεια λέω σε όλους ότι ποτέ δεν ήμουν μπλεγμένος σε συμφέροντα και τακτικές. Κάνω την δουλειά μου έντιμα, με πάθος και αγάπη προς τους αθλητές μου. Έπεται συνέχεια στα αρμόδια όργανα όπως έκανα πάντα. Ευχαριστώ. Κυριάκος Καμπεριδης”