Στη Λαμία ο Παύλος Δερμιτζάκης! Αποχωρούν όμως Μκρτσιαν και Χαϊκάλης…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο καβαλιώτης πρώην τεχνικός του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης είναι ο νέος τεχνικός της Λαμίας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Τετάρτη (28/1).

Ο Καβαλιώτης τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου και έδωσαν τα χέρια, προκειμένου να επιστρέψει η Λαμία σε τροχιά επιτυχιών. Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε κατά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου των «κυανόλευκων», όπου τονίστηκε πως επιλέχθηκε ο Δερμιτζάκης ως ο κατάλληλος για την επίτευξη των στόχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη (28/1/2015) το πρωί από τον Πρόεδρο Πανουργιά Παπαϊωάννου στη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, ο νέος προπονητής του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι αυτός που αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας και θα την οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1969 στην  Καβάλα. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ ανήκει στη σύγχρονη  γενιά των προπονητών, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τη σχολή προπονητών της ελληνικής ποδοσφαιρικής  Ομοσπονδίας, κάτι που το επιβάλει η UEFA και είναι κάτοχος του ανώτατου πτυχίου UEFA Pro.
Το 2001-2002 αναλαμβάνει ως προπονητής τον Εργοτέλη ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι προπονητής του Ατσαλένιου. Ακολουθεί ο Διαγόρας τη διετία 2007-2009 και ο Πανθρακικός το 2010. Την ίδια χρονιά αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ. Την χρονιά 2011 είναι προπονητής του Αστέρα Τρίπολης ενώ το 2012-2013 επιστρέφει στον Πανθρακικό. Τα επόμενα δύο χρόνια γίνεται «κάτοικος» Κρήτης και συγκεκριμένα για τον Ο.Φ.Η. το 2013 και τον Εργοτέλη το 2014.

Μια ημέρα πιο πριν, είχε πάρει την τελική του μορφή το διαφαινόμενο «διαζύγιο» της Λαμίας με τον εβρίτη Αντρέα Μκρτσιαν, με τη διοίκηση του συλλόγου της Φθιώτιδας να ανακοινώνει τημ Τρίτη την λύση της συνεργασίας της με τον κεντρικό αμυντικό από την Αλεξανδρούπολη. Ο 27χρονος οπισθοφύλακας, ο οποίος έφτασε στη Λαμία το περασμένο καλοκαίρι, δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει με τις εμφανίσεις του την επιλογή των ιθυνόντων, αγωνιζόμενος ουσιαστικά σε ένα παιχνίδι με την ομάδα. 

Να σημειώσουμε ότι ο Μκρτσιαν, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΠΑΕ Θράκης, Πιούνικ Αρμενίας, Κοζάνη, Νίκη Βόλου και Δόξα Δράμας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε: «Ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Μκρτσιαν στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα».

Επίσης αποχωρεί από τη Λαμία και ο 31χρονος  επιθετικός Γεράσιμος Χαϊκάλης, οποίος πριν από μια δεκαετία περίπου αποκτήθηκε από τη Skoda Ξάνθη, η οποία τον παραχώρησε δανεικό στην ΠΑΕ Θράκη, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ομάδες μικροτέρων κατηγοριών.