Η ετήσια κοπή πίτας του ΠΑΣ “Ρήσος”

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Έγινε στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα η ετήσια κοπή πίτας του ΠΑΣ “ΡΗΣΟΣ¨ και πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την παρουσίαση των δράσεων του ¨ΡΗΣΟΥ¨ για 2014 από τον πρόεδρο κ.Λεβέντη αλλά και αυτά που προγραμματίζονται για το 2015 .

Για την ιστορία το φλουρί κέρδισε ο κ. Μπαρμπίδης Βασίλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση : Ο ΠΑΣ Ορεστιάδας ‘’ΡΗΣΟΣ’’ χτες 24/01/2015 έκοψε την ετήσια πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο HOTEL HLECTRA έγινε ένας απολογισμός για το 2014 και ανακοινώθηκαν και δυο δράσεις του ”ΡΗΣΟΥ” για το 2015 που έχουν να κάνουν τόσο με την διάδοση και ανάπτυξη του ποδηλάτου όσο και με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας σε συνδυασμό πάντα με το ποδήλατο. Οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Όσον αφορά το πρώτο θέμα είναι υπό σχεδιασμό και υπάρχει θετική σκέψη για την υλοποίηση του.

Για τον ποδηλατικό αγώνα θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας κ. Μαυρίδη ο οποίος ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή καθώς επίσης και τον πρόεδρο του ¨”Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Αθλητισμού Δήμου Ορεστιάδας”(Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο) κ.Μπαρμπούδη για την συνεργασία που έχουμε και το αμέριστο ενδιαφέρον, επίσης τον Περιφερειάρχη κ.Παυλίδη για την στήριξη από την περιφέρεια και ως εκ τούτου ο αγώνας με την ονομασία « Ποδηλατικός γύρος μνημείων Β.Έβρου » θα πραγματοποιηθεί στις 11/10/2015. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και φίλους του ”ΡΗΣΟΥ” που μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας καθώς και τους χορηγούς μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ:
ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Εναλλακτικός Τουρισμός ανάδειξης της παράδοσης , καθώς επίσης και των Ιστορικών Μνημείων του τόπου μας.
ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ποδηλατικός αγώνας σωματίων Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΟΠ) με την ονομασία « Ποδηλατικός γύρος μνημείων Β.Έβρου »

Ως Δ.Σ του ΠΑΣ Ορεστιάδας ‘’ΡΗΣΟΣ’’ σκοπός μας είναι οι νέες ιδέες, όρεξη για προσφορά, φιλική διάθεση και επικοινωνία, αλληλοσεβασμό, ομαδικό κλίμα για συνεργασία (τόσο μεταξύ μας αλλά και με όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου). Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την αγάπη για το ποδήλατο από όλες τις ηλικιακές ομάδες, τη κυκλοφοριακή αγωγή, την σωματική υγεία, την ποδηλατική παρέα, τη χαρά και τη ψυχαγωγία μέσα από τον Σύλλογό μας.
Ως εκ τούτου λοιπόν με φόντο τα προαναφερόμενα ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας ‘’ΡΗΣΟΣ’’ μέσα από το τουριστικό του τμήμα με την ονομασία ‘’RISOS EDUCATION’’ έχει ως στόχο ο Β.Έβρος αλλά και γενικότερα ο νομός μας να καταστεί τουριστικός προορισμός με σκοπό την ανάδειξη της παράδοσης , καθώς επίσης και των Ιστορικών Μνημείων του τόπου μας.
ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Πρόταση μας λοιπόν είναι οι επισκέψεις στους χώρους αυτούς να συνδυάζονται με το ποδήλατο, ήδη ο Σύλλογός μας αυτό το έχει κάνει πράξη και το υλοποιεί σε προγραμματισμένες ποδηλατοβόλτες στα μνημεία της περιοχής με την ένθερμη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου μας, κάλλιστα αυτό θα μπορούσε να διευρυνθεί και με την συμμετοχή εκδρομέων (σχολεία, συλλόγους) από όλη την περιφέρεια ΑΜΘ. Με βάση το πρόγραμμα δράσης μέσα από το τουριστικό μας τμήμα που έχουμε σχεδιάσει αυτό μπορεί να γίνει εφικτό καθώς θεωρούμε ότι μπορεί να καταστεί πυρήνας περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης Β.Έβρου. Οι ανάγκες μας (σε κόστος) είναι πενήντα εκδρομικά ποδήλατα.
ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Για τους ίδιους λόγους με τα προαναφερόμενα θα επιθυμούσαμε να πραγματοποιήσουμε έναν ποδηλατικό αγώνα όπως τα φιλικά μας σωματεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Σκοπός αυτού του αγώνα όπως προείπαμε είναι η ανάδειξη των μνημείων του τόπου μας και η παρουσία της αθλητικής μας δραστηριότητας μέσα από το ποδήλατο στον Β.Έβρο.

Ο πρόεδρος ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ