Έσπρωξε αθλήτρια στην Εθνική Ομάδα και κινδυνεύει με απόλυση ο Καμπερίδης!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η τύχη της συνεργασίας του Κυριάκου Καμπερίδη με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης κρίνεται σήμερα στο συμβούλιο διά… περιφοράς σχετικά με το επεισόδιο που έγινε στους πρόσφατους αγώνες των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων στο Μπαρ του Μαυροβουνίου.

Ο Κυριάκος Καμπερίδης, γιος του Γιώργου Καμπερίδη που μένει στην Θεσσαλονίκη και θεωρείται ο άνθρωπος που έμαθε βόλεϊ τον Έβρο και έβγαλε μεγάλους παίκτες τόσο στην Ορεστιάδα όσο και στην Αλεξανδρούπολη, όπως ο Νίκος Σαμαράς, ο Αντώνης Τσακιρόπουλος κλπ, τυγχάνει προπονητής της Εθνικής Κορασίδων (αριστερά στην φωτο) έχοντας μάλιστα ως βοηθό του έναν εβρίτη, τον Γιάννη Ανδρεάδη (που βλέπετε στο κέντρο).

Η ελληνική ομάδα, που στον πρώτο αγώνα του ομίλου ηττήθηκε από την Ολλανδία 3-2 σετ και στον δεύτερο αγώνα ήθελε πάση θυσία τη νίκη με αντίπαλο την Αυστρία, προηγήθηκε με 2-0 σετ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal σε αποκαλυπτικό δημοσίευμά της, στο 3ο σετ τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε ο Καμπερίδης.

Εχοντας δώσει πολλές φορές οδηγία σε συγκεκριμένη αθλήτρια και βλέποντας πως εκείνη δεν πειθαρχούσε στις εντολές του, κάλεσε τάιμ άουτ. Της έβαλε τις φωνές και εκνευρισμένος την απώθησε με δύναμη. Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό και από την πρώτη ρέφερι του αγώνα Γιασμίν Χουσεΐνοβιτς, η οποία λίγο αργότερα κάλεσε την αρχηγό της Εθνικής ομάδας και της έκανε παρατήρηση για την απρεπή συμπεριφορά του Καμπερίδη.

Το θετικό είναι πως όλες οι αθλήτριες αλλά και ο Καμπερίδης έβαλαν τα δυνατά τους και πάνω απ’ όλα την Εθνική ομάδα, η οποία νίκησε με 3-1 σετ την Αυστρία και την επομένη ημέρα νίκησε με το ίδιο σκορ και το Μαυροβούνιο κι έγινε η μοναδική εθνική ομάδα στα τμήματα υποδομών που πήρε την πρόκριση για τα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το θέμα έχει κρατηθεί μυστικό για περίπου δύο εβδομάδες, ενώ για το συμβάν υπήρξαν εκθέσεις και από τον ίδιο τον Καμπερίδη αλλά και από την αρχηγό αποστολής Μπούλα Τουρσούγκα. Σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έχουν καταδικάσει την ενέργεια του Καμπερίδη, αλλά του αναγνωρίζουν πως είναι ένας προπονητής που έχει αφιερωθεί στον στόχο οποίος και τελικά επετεύχθη.

Στις εθνικές ομάδες υποδομής δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν ανάλογο κρούσμα, αλλά στην Εθνική Ανδρών είχαμε αρκετά επεισόδια κατά το παρελθόν στις θητείες του Βελτζ, του Μοντάλι αλλά και του Προσαλίκα, με γνωστό αθλητή να του πετάει βρεγμένη πετσέτα ύστερα από αγώνα στην Τουρκία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002, όπου και πάλι η πρόκριση επετεύχθη!

Στο διεθνές βόλεϊ ο Νικολάι Καρπόλ (ο οποίος μάλιστα θα είναι αντίπαλος του Πανναξιακού με την Ουραλότσκα) έχει τη φήμη του «σατράπη» προς τις αθλήτριες, με φωνές και έξαλλες συμπεριφορές, ενώ οργιάζουν οι φήμες για χειροδικίες στις προπονήσεις.